perjantai 24. elokuuta 2012

Porkkanapäivä!

Hiljainen viikko takana, osa hoitolapsista sairasti, oma lapsi sairasti 1:n päivän ja alkuviikolla ei tullut vapaapäivillekään varahoitolapsia. Eli käytännössä tällä viikolla ei ollut lapsia hoidossa kuin yhtenä päivänä! Niinpä tämän viikon hienot suunnitelmat siirtyi jollekin muulle viikolle toteutettavaksi ja nautittiin siitä pienestä  hetkestä laulaen ja leikkien joka yhdessä saatiin viettää :) vähän kuitenkin teemaa sivuten pidettiin porkkanapäivä! Lauluina lauleskeltiin mm. popsi popsi porkkanaa... ja lapsia kovasti naurattanut juureslaulu (kukkuu, kukkuu, pikkulanttu nukkuu...) Syksyn tuloa vauhditettiin lauluilla lehdet lentää...sienet kasvaa... ja ainahan pitää laulella hämähäkille, muurahaiselle ja heinäsirkalle sekä sille maaaaaailman parhaalle kultakalalle!

Porkkanoihin päästiin sitten ihan tutustumaan kasvimaalla, jossa käytiin porkkanoita nostamassa! jokainen sai nostaa oman porkkanan ja jännityksellä odotettiin, että millainen ja minkä kokoinen porkkana sieltä kenellekin tulee?!? Onneksi hoitotäti sai sen pienimmän niin ei tullut kinaa ;) ja yhtään kaksilahkeista ei tällä kertaa noussut, vaikka lapsille kerroinkin sellaisiakin maasta tänä vuonna nostaneeni.

 

Tämmöiset porkkanat tytöt sai! "Ekana ei meinannu tytöt edes uskaltaa vetää siitä päästä, kun eihän sitä voinut tietää mitä sieltä maasta tulee ylös nostettaessa ;) onneksi olikin vain porkkanat!
Mullat pestiin pois ja omasta porkkanasta sai alkaa maistelemaan halutessaan :) nam!

Loput porkkanat vietiin ulkoilun päätteeksi sisään ja ne päätyivät ruokapöytään porkkanatikuiksi.

Ihanaa viikonloppua ystäväiset! ensi viikko näyttääkin huomattavasti täydemmältä kuin tämä viikko ja ehkäpä päästään hieman enemmän puuhastelemaan yhdessä ♥

Ei kommentteja: