perjantai 22. marraskuuta 2013

Huurre ja pakkasviikko

Tällä viikolla teemana oli huurre ja pakkanen. Hassua kyllä, maanantaina oli piiiiiiitkästä aikaa pakkasaamu pitkien vesikelien jälkeen ja pääsimmekin oikeasti katselemaan huurretta nurmikon pinnassa ja ihastelemaan maan pinnan kovettumista. Tällä viikolla sattui myös satamaan räntää jota jäi jopa hetkeksi hiekan pintaan ja kuusiaidan päälle, eli yksi valkoinen päiväkin tällä viikolla koettiin :)

Pakkasaamuna paleltaa laulu lopuillaan :)
Huurretta ja pakkasta on käsitelty eri tavoin; olemme lukeneet joka päivä ensilumeen, huurteeseen ja pakkaseen liittyviä satuja, askarrelleet huurrejuttuja laulaneet ja leikkineet päivittäin:

 pakkasaamuna paleltaaa, 
pikkuiset posket jo punoittaa, 
pakkasaamuna paleltaa, 
tule lähemmäs, 
tule lähemmäs!

Laulusta tuli todellinen hitti ja erityisesti sen leikkiosasta, jossa mennään takamusta liikuttaen joka säkeistöllä lähemmäs piiriä. Tämä on myös erinomainen kehonhahmotus ja keskivartalon liikutusharjoitus, sillä käsiä ei saa käyttää edetessä kohti piirin keskustaa :)

Pöllövaari kävi tällä viikolla myös luonamme, hän oli saanut puunsa alle ison hopeisen paketin, joka oli tarkoitettu ryhmämme lapsille. Hän kertoi, että paketti oli luontoäidiltä ja sen avulla saisimme luotua lisää voimaa talven tuloon. Paketista löytyi iso kasa jääkristallejä, jotka tuli ripustaa puuhun, johon pakknen oli jo osunut....mitä se sitten tarkoitti? Niinpä lapset lähtivät katsomaan, olisiko täällä jokin puu sisällä...Ensi lapset meinasivat, että kyse voisi olla huonekuusestani, onhan sekin puu. Mutta sitten he huomasivat huurteisen koivun ja sehän se piti olla, huurre oli merkki pakkasen osumasta! Niinpä lapset ripustivat pakkastimantit puuhun, tunnelma oli ihana, ihan kuin joulukuusta olisimme koritelleet!
Ja parin päivän päästä satoikin sitten jo räntää, jee ;)


Räntää päästiin pyydystämään myös kiellä ja hyvin onnistui, maistui kuulemma jäätelölle ;)
Askartelimme myös huurrepurkit lapsille, liimaa lasipurkin pintaan ja kierriteltiin suolassa.

Näin käuniit huurrepurkit saimme aikaiseksi ja ihastelimme niitä pimeässä huoneessa tuikkujen palaessa.Pesin myös syksyiset maalauksemme nukkarin ikkunasta ja vaihdoimme tilalle hieman talvisemman tunnelman. Lapset saivat spray maalata lumimaalilla ikkunaan pikkuiset ikkunaruudut ja askartelimme niihin isojen kanssa saksiharjoituksena lumihiutaleita :)

Tällä viikolla on myös treenattu vielä esiintymislauluja muskarissa ja tyhmän suosikkileikki on ollut retkileikki, jossa nukutaan yön yli aina retkimajoituksessa

1 kommentti:

Susanna kirjoitti...

Hei,

Miten tuon "pakkasaamuna paleltaa" -laulun sävel menee? Esim. Do-re-mi-fa-so-la-ti-do -muodossa?

Kiitos!