tiistai 11. syyskuuta 2012

Lähtekäämme metsään retkelle...


"Lähtekäämme metsään ,metsään, metsään. 
Lähtekäämme metsään retkelle! "
Eli metsäretkellä on tämä aamupäivä vietetty, kun kerrankin on koko porukka kasassa :)

Aamusta näytti siltä, että oltaisiin päästy suht kuivaan metsään, mutta niinhän siinä kävi, että ennen lähtöämme vesisade kasteli metsän. Siispä saappaat ja kuravaatteet ylle ja menoksi!Muurahaisetkin olivat vielä hereillä ja kovasti työn touhussa, niitä oli kiva seurailla suurennuslasin läpi.

Iso kanto alkoi kiinnostamaan lapsia kovasti kun kerroin, että vuosirenkaista pystyi laskemaan puun iän. Yritys oli kova, mutta epäselväksi meille silti jäi puun ikä, niin monta vuosirengasta siinä oli !

Sitten olikin marjojen vuoro: mikä marja on kuvassa ja löytyykö sitä juuri tästä metsästä? Löydettyjen marjakuvien takaa löytyikin kiva loru! Nämä kortit teillä on vanhemmat nyt kotonakin, joten käyttämään vaan niitä lasten kanssa :) Tästä metsästä löytyi ne perinteiset mustikka ja puolukka. Niitä maistellessa pääsi välillä hymy, välillä irvistys, hih!


Ja mitä sinne metsään olikaan ilmestynyt, no SIENIÄ! Mutta kuka ihme oli syönyt lakkeihin reikiä?!? Etana vai mato? kumpaankaan emme retkellä törmänneet, vaikka etanallekin kovasti laulelimme ja loruttelimme...

Syyskuun tonttutarinassakin kerrottiin sadon korjuusta, marjojen poimimisesta ja eläinten ruokavarastojen täydentämisestä. Syyskuu on monelle eläimellekin kiireistä aikaa!


Tontut tänään metsässä 
sieniretkellään
kurkiauran näkevät.
Parvi lentää etelään,
kaukaiseen ja lämpimään,
toitottaen mennessään.
Ei kommentteja: