tiistai 14. toukokuuta 2013

Ötökkäjumppaa

 Olen niin huonosti tänne bloggailllut meidän jumpista, että nyt päätin ottaa itseäni niskasta kiinni ja ottaa jumppaan mukaan kameran. jumpan kuvaaminen on mielestäni jotenkin hankalaa kun olen kuitenkni näyttämässä koko ajan lapsille malia, miten tehdään. Mutta tällä kertaa kamera siis oli mukana. Tämän viikon jumpan aihe oli ÖTÖKKÄJUMPPA, toukokuun aiheeseen nojaten :)

Jumppa aloitettiin lämmittleemällä kastematojen keräilyllä. Koko talo oli täynnä eri värisiä kastematoja (lankoja) joita piti kerätä niiden omiin koteihinsa (värikkäät neliöt) yksi kerrallaan. Lämmin todella tu´li kun matoja juostiin innosta kiljuen omiin koteihinsa!

Sitten alettiin vetämään jokainen vuorotellen käyttämästämme ötökkälorupussista ötökän kuva ja mietittiin kuinka kyselinen ötökkä oikeasti liikkuu. Yritimme liikkua sitten mahdollisimman samalla tavalla, tässä kuvassa menossa koppakuorianen liikkumistyyli :)


Tämän jälkeen jokainen sai valita itselleen mieleisen ötökän, jolla tavalla liikkuu. Lapset lähtivät liikkeelle omine tyyleineen ja aina kun ukkonen löi taivaalla( rumpu pamahti) pelästyivät ötökät niin kovasti, että menivät selälleen maahan ja suoja asentoon (jalat ja kädet kippuraan) Hetken päästä ötökät tajusivat ettei vtarvinnutkana pelätä ja jatkoivat matkaa kunnes taas ukkonen jyrähti... 


Lapsista syntyi myös upea tuhatjalkainen, se kulki (jokainen lapsi vuorollaan edessä) mitä ihmeellisimmissä maastoissa, meni tyynyjen yli ja kierteli ahtaista paikoista!

Tuhatjalkainen saapui ötököiden radalle. Radalla oltiin ensin mittarimatoja, mittasimme jalkojen pituudella käytävän matkaa, eli piti tehdä niin pitkä askel vuoron perään kuin vain pystyi!


Kun rata saatiin aina mitattua, piti sieltä tulla takaisin ötökkämäisellä tasajalkapompulla kiviä (merkkejä) pitkin.


Rata huipentui sittisontiaisten lantapllopisteelle, jossa pästiin leikkimään lantapalloa, eli tehtiin kuerkeikka!


Jumppa päättyi mielikuvarentoutukseen, jossa lapset kävivät matolle makaamaan ja kuvittelivat musiikin soidessa taustalla makaavansa kesänurmella. Aurinko paistoi lämpimästi ja jokainen kuvitteli olevansa kesällä jossain...Missä? siitä sai sitten jokainen kertoa oman versionsa rentoutuksen jälkeen. Lapset olivat käyneet tykkimäessä ja yksi laivalla :)1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

hauaka jumppa! voisitko kirjoitella lisää erilaisista jumpista, näistä saanut todella hyviä ideoita itsellekin käyttöön? :)