perjantai 17. toukokuuta 2013

Ötökkäviikko ja ulkopuuhasteluja

Tällä viikolla lapset ovat olleet melko lyhyitä hoitopäiviä, eli vähemmän on keretty puuhastelemaan kuin aluksi oli suunniteltu. Aiemmin postatun ötökkäjumpan lisäksi kerkesimme käymään ötökkäjahdissa. Tällä kertaa päätimmekin suunnata ihan muualle kuin metsään, ehkäpä löydämme ihan erilaisia ötököitä esim. leikkiekentältä ja puistoista kuin metsästä? Niinhän siinä kävi, että löysimme leikkikentältä ensin niitä perinteisiä muurahaisia, hämähäkkeja ja leppäkertun. Ruohikolla pörräsi mehiläinen ja kärpänen. Sitten lähdettiin ojan suuhun katselemaan mitä sieltä löytyy. Ojasta löytyi sammakon kutua ja kotiloita! Lisäksi veden pinnalla hyppelehti vesikirppuja, wau mikä ötökkämäärä! Lapset olivat ihan haltioituneita, välillä näkee muutakin kuin niitä perinteisiä ötököitä!

Pihaltamme olemme myös tällä viikolla bonganneet korpikiitäjäisiä (luulemme tunnistaneemme kuoriaisen ötökkäkuvien avulla...?) ja selkeä tunnistus on kyllä sarvijaakon kohdalla, niitä on tontillamme ollut nyt useampia puunkaatojen jälkeen.Tällä viikolla olemme myös tehneet nuovailuvahoista ötököitä ja olemme väritelleet ötökkävärityskuvia. Satuina on myös olleet ötökkäpainotteiset kirjat, kuten edellisesä postauksesta voit käydä lukemassa. Kerkesimme myös juhlimaan oman poikani 4 vuotis synttäreitä yhtenä päivänä.
Eli onhan sitä todellisuudessa keretty kuitenkin paljon tekemään kun asioita alkaa tähän listaamaan!

Ostin pihalle uudet katuliidut ja niinpä meille syntyi myös uusi liikennepuisto. Laattoihin lapset piirtelivät parkkiruutuja, suojateitä, liikennemerkkejä ym. ja ajelevta sitten näitä merkkejä noudattaen polkutraktoreilla, potkulaudalla ja pyörillä :)


Myös liitutaululle, joka roikkuu leikkimökin ulkoseinässä, syntyy joka päivä uutta taidetta :)
 Ötökkäteema jatkuu vielä, mutta ensi viikolla puuhastellaan lintujen parissa, sillä bird life järjestää lasten lintuviikon! Ensi viikkoon siis, lämmintä viikonloppua kaikille!

Ei kommentteja: