perjantai 13. syyskuuta 2013

Metsämörriviikko

Tämä viikko on kulunut metsämörreillen erilaisin tavoin. Metsämörri on satuhahmo, jolla on sammalpeitteiset vaatteet, koivuntuohi hattu ja kaiken kruunaa hieno häntä perässä tulemassa. Metsämörri on luonnon ja metsäneläinten ystävä ja opettaa kaikkia arvostamaan luontoa erilaisten laulujen, leikkien ja puuhastelujen avulla.
Lehtitoukka
Tälle ryhmälle metsämörri oli aivan uusi tuttavuus, joten aloitimme ihan alusta, metsämörrin synnystä. Luin viikon alussa tarinan metsämörrin syntymästä ja kyselin tarinan jälkeen pikkuisia tärppikysymyksiä isommilta lapsilta. Hienosti jaksavat jo kuunnella kun oikeita vastauksia tuli useita! Lapset ovat saaneet värittää metsämörrin kuvat vihkoihin ja olemme askarrelleet, leikkineet ja puuhastelleen kaikenlaista luontoon liittyvää koko viikon ajan. Maanantaina teimme yhdessä ryhmänä luonnnon lehdistä toukan, jolle laitoimme piipunrassista tuntosarvet ja liimasimme silmät.

pienetkin ihastuivat lämmittelyleikkiin jumpalla
Keppikeihäs lentää jo alle kaksi vuotiaaltakin!

Käpyjä ämpäriin!

Tiistaina myös jumppasimme metsäneläinten olympialaisharjoitusten tyyliin. Lämmittelimme aluksi viemällä ympyrän keskeltä eri värisiä puuhelmiä oman värisiin rasioihin, jotka olivat hieman kauempana keskustasta. Värejä oli paljon, joten muistista oli apua tässä tehtävässä. Olympialaisten alettua eitimme käpyjä tarkkuusheittoina ämpäreihin, heitimme keppikeihäillä pituutta ja kuljetimme kiveä rataa pitkin vuorotellen. Hoitopaikkaan päästyämme teimme vielä puujumpan loppuverryttelyksi.Radan tunneliosuus
Muskarissa laluleikki "sateenvarjon alla"
Keskiviikkona vedin taas muskarin kirjastolla ja sinnekkin metsämörri oli ilmestynyt metsäneläinten joukkoon pussukkaan!

Soittimien kokeilua muskarissa; Triangeli kuvasti auringon paistettaSadeputki on iso soitin!
Torstaina ulkoilimme leikkikentällä, leikimme kim lekkiä luontoasioilla ja laulelimme taikurin pussi laulua. Pussista on tällä viikolla tupsahdellut luontoon liittyviä asioita ja tietysti myös metsämörri :)

Matkalla laavulle aamusumun hälvetessä
Metsämörriviikko huipentui perjantaina järjestämäämme laavuretkeen, johon osallistuimme kahdestaan ryhminemme toisen perhepäivähoitajan kanssa. Laavulla oli ohjelmassa metsämörrin tekemän helminauhan helmien etsintää (ja marjojen syöntiä) ja puiden lehtien lehtivihreällä koristeltujen lipun tekoa. Ruokana grillasimme makkaraa,söimme eväsleivät ja joimme lämmintä mehua ja jälkiruoaksi vielä teimme tikkupullat! Kyllä tuli päiväunet tarpeeseen ainakin meidän ryhmälle, niin mukava retki vei kaikkien voimat! Porukasta löytyi useampikin alle 2v ja silti koko porukka jaksoi kävellä melkoisen matkan niin laavulle kuin takaisin autollekkin. Hienosti sujunut retkipäivä ja säätkin todella suosi! Iso kiitos päivästä H :)
Lippu tehtiin vasaroimalla luonnon lehtiä valkoista kangasta vasten


sitten vain lehdet irti ja lippu kiinni keppiin


Hienot liput tuli, jee!
Ja kyllä eväät maistui !Tikkupullatkin onnistui vaikka olikin parjantai 13 päivä ;)


Hauska viikko takana, ensi viikolla vietämme sadonkorjuuviikkoa! Ihanaa viikonloppua kaikille lukijoille!
Ei kommentteja: