tiistai 17. syyskuuta 2013

Sadonkorjuujuhlat

Tämä viikko käytetään sadonkorjuuteemaan ja viikkoa alkoi repimällä vihkoihin eri värisistä papereistä erilaisia Suomalaisia kasviksia ja hedelmiä. Tehtävä oli pienistä todella hauska, sai kerankin repiä luvan kanssa! Isommille työ oli haastavampi, sillä paperin repiminen juuri siihen suuntaan mihin haluaisi, onkin yllättävän vaikeaa. Hienoja kasviksia silti saimme lopulta aikaiseksi!

Omenapainantaa
Tänään Sadonkorjuuteemaa jatkettiin isommalla porukalla, sillä H:n porukka tuli meille ja vietimme sadonkorjuujuhlia. Ensin askartelimme jokaiselle lapselle aiheeseen liittyvän juhlakruunun leimaamalla oikeilla omenoilla omenoiden kuvia kruunuun ja liimaamalla puiden lehtiä. Puuha oli hauskaa ja kruunuista tuli juuri tekijöidensä näköiset :)

Lehtiä kruunuun


Kurpitsapiilot

H lähti lukemaan lapsille leikkihuoneeseen satua metsäneläinten sadonkorrjuusta ja minä piilotin sillä välin ympäri taloa askartyelemiani kurpitsoja. Sadun lputtua kerroin lapsille, että koristani oli yön aikana kadonnut kaikki kurpitsat. lapset heti tajusivat, että kyllä ne tästä talosta jostain löytyy ja lupasivat auttaa etsinnöissä.

Löytyihän niitä kurpitsoja!
Ja niinhän niitä kurpitsoja alkoi löytymään, ne kerättiin kaikki takaisin koriin. Sitten kerroin lapsille salaisuuden; nämä eivät olleetkaan mitä tahansa kurpitsoja, vaan ne kasvattivat sisälleen aina yhden kultakimpaleen!!! No siinähän olikin ihmettelemistä kun aloimme kurkistelemaan kurpitsojen sisään ja jokaiselle lapselle löytyi oma kultakimpale kotiin vietäväksi!

Kultaa kurpitsan sisältä!

Pöytä oli katettu myös teemaan sopivaksi
Tämän jalkeen laitoimme juhlakruunut päähän ja aloimme maistelemaan ja herkuttleemaan pöydän antimia. Tarjolla oli erilaisia kasviksia, hedelmiä ja juureksia ja lopuksi maistelujen jälkeen syötiin H:n tekemää ihanan makuista porkkanapiirakkaa, nam! Juomana oli viinimarjamehua ja aikuisilla kahvit. Kyläpä oli kivat juhlat, lopuksi kirmasimme vielä pihalle leikkimään porukalla :)

Tarjottavat maistuivat toiset paremmin, toiset huonommin...Tällaiset etanatkin tuli väsättyä pöytäkoristeiksi, mutta ne löytyivät yhä juhlan jälkeen sivupöydältä...eli ei mennyt ihan kuin strömsössö tämä osuus ;)Teema jatkuu vielä loppuviikosta, eli perjantaina päivittelen sitten loppuvikon puuhasteluja :)


Ei kommentteja: