perjantai 18. lokakuuta 2013

Vauhtivarvasviikkojen lopetus ja satujen täyttämä viikko

Pituushyppyä!
Maanantaina päätettiin vauhtivarvasviikot lähtemällä urheilukentäle pitämään pienet leikkimuotoidet kisat yleisurheilun merkeissä. Juoksimme 400m koko porukalla, hyppäsimme pituutta, heitimme palloa ja juoksimme vielä 60m pikajuoksun :) Lopuksi kaikille lapsille jaettiin vauhtivarvasmitallit hienosta suorituksesta! Lämmin mehu sai lapsiin vielä virtaa ja jaksamaan hoitopaikalle takaisinkin päin ;)

Pallonheittoa

Lähtöviivalla 400m matkalleVoittajafiilis!

Tällä viikolla askarreltiin myös isovanhemmille kortit, sillä sunnuntaina on isovanhempien päivä. Kävimme yhdessä postittamassa kortit torstaina, joten toivottavasti posti ehtii hyvin perille :)


 Painoimme piparimuotilla paperiin sydämmet ja niihin kijroitin lasten kertomia juttuja isovanhemmista. pienemmät, jotka eivät vielä juttele, kirjoitin "hyvää isovanhempienpäivää".

Sitten lapset leikkasivat leijat (isot), liimasivat ne kartonkiin ja saivat luoda leijalle ilmeen. Leijan päästä roikkui naru, johon laitoimme sydänviestin kiinni :)
pienetkin ihastuivat käsinukketeatterin esittämiseen!
isompien esitykset menivät välillä melko hurjiksikin ;)
Tämä viikko on ollut myös satuviikko. Ryhmässämme se on tarkoittanut sitä, että olemme lukeneet paljon satuja, olen saduttanut isompia lapsia omiin vihkoihin ja olemme ottaneet satujen lisäksi mukaan myös paperi- ja käsinukkeja. Esitin itse lapsille omatekoisilla paperinukeilla keksimäni tarinan ystävyydestä ja sen voimasta silloin kuin oikein jännittää. Lisäksi olemme näytelleet yhdessä käsinukeilla hauskoja näytelmiä, joissa lapset ovat päässet käyttämään niin luovuuttaan, innostustaan kuin rohkeuttaankin esiintyä muille.

Paperinukketeatteria katsomassa

Pääroolin paerinukke- ystävänäytelmässä sai keijutyttö.
Näin montaa väriä pitäisi löytää ympäristöstä...
 Torstain ulkoilussa pääsimme myös mukaan satuaiheiseen värien etsintäleikkiin, jossa eri värisille papereille piti etsiä ympäristöstä saman värinen pari. Kun parit oli löydetty, käännettiin paperit oikein päin ja niiden takaa paljastui aina pätkä satua. Lopulta satu luettiin lapsille.

Löytyy!!!Ja satuhan sieltä putkahti esiin!"Lehdet lentää...."

myös lehtienkeleitä voi lasten mielestä tehdä ;)


Tällä viikolla on ollut myös peinteisesti muskari ja tänään perhekerho. Olemme myös päässeet nauttimaman syksyn lehdistä oikein urakalla, lapset hakeutuvat joka paikassa lehtikasoihin ja laulaa "lehdet lentää...." Nyt on lehdet lopulta lumen alla, saimme tänään perhekerhon aikana ensilumen maahan :)
Ensi viikko onkin syyslomaviikko, olen itse töissä ja ryhmässä on mukana varhoitolapsia. Sen verran voin jo raottaa, että viikko tulee olemaan hieman erilainen kuin normaalisti ja lapset ja heidän toiveet vaikuttavat siihen erityisesti ensi viikolla ;)

3 kommenttia:

Mirkku kirjoitti...

Hei!

Kerrotko tarkemmin tuon värien etsintä/satu- hommelin idean!
Kuulosti tosi mainiolta idealta! Yhdistää mukavasti toiminnallisuutta ja värien tuntemusta satuihin!

Meillä on marraskuussa väri-teema ja tämähän sopisi meillekin kuin nakutettu! Kiitos hauskasta ideasta!

Terkuin Mirkku Pajupellosta

Aurinkotäti- kirjoitti...

Eli tuossa laitetaan maahan eri värisiä papereita (mielellään oikeaan numerojärjestykseen)ja luontoon on kadotettu niiden parit. Eli jokaista väriä on olemassa kaksi. Aluksi lapset etsivät luonnosta nuo paperit ja vievät samanvärisen paperin luokse (näin nähdään että kaikki paperit on löytynyt). Luonnosta löydettyihin papereihin on toiselle puolelle paperia tulostettu sadun pätkä ja siihen liittyvä kuva. Kun kaikki paperit on löydetty, käännetään luonnosta löytyneet paperit ja sieltä se satu tulee esiin. Paperit kannattaa numeroida pienillä numeroilla itselle, jotta satu on helppo kasata oikeaan järjestykseen ja sitten yksi paperi kerrallaan lukea lapsille. Toivottavasti ymmärsit tämän soperruksen ;) kysy ihmeessä lisää jos et ymmärtänyt jotain kohtaa, niin vastaan mielelläni.

Mirkku kirjoitti...

Kiitos!

Kyllä sain nyt ideasta kiinni! Tosi hauska juttu!

Ja aivan ihania nuo teidän leija-kortit! Sopisivat myös vaikka isänpäiväksi...

Tuota piparimuotilla painamista testailtiinkin jo oman tyttären kanssa tänään! :)

Kiitos mahtavista ideoista!
Mirkku