perjantai 31. tammikuuta 2014

Talvisia eläimiä

Tällä viikolla teemanamme on ollut talviset metsän eläimet ja niiden jäljet.
Viikko alkoi sadulla kuka kettua pelkäisi? Tämä satu oli kuvituksineen todella mukaansa tempaava ja jännittävä ja lisäksi se on tekstitetty rimmaavasti. Olen tietoisesti valinnut nyt ryhmään paljon rimmaavalla tyylillä kirjoitettuja kirjoja, koska tämä herkkyysvaihe on menossa nyt useammallakin ryhmän lapsella.  Tavuttamiset, rytmittelyt ja rimmailut on nyt pinnalla ryhmässä :) Niinpä ruokimme tätä vaihetta niin lauluissa kuin saduissakin.

Tämän sadun johdattelemana päädyimme askartelemaan ketut. Ketun runkona toimi wc paperi rulla. Se värjättiin oranssiksi kierittämällä silkkipaperia rullan ympärille. isot aivat ison kasan leikattavia ketun osia ja pienille osat oli leikattu valmiiksi. Sitten vain liimailemaan osia kettuun kiinni. todella kiva askartelu, jossa askartelun vaikeustaso muuttuu suuresti ikätason mukaan :) Isot oli ihan puhki kun kettu lopluta oli valmis, niin paljon saksimista, niin suurilinjaista kui pikkutarkaa hommakin työstä löytyi. Laitoin leikattavaksi materiaaleiksi lisäksi ihan paperia kuin katronkiakin niin saksiminenkin oli erilaista eri osien kohdalla.

 Tällä viikola olemme aloitaneet myös luistelun :) Pienet saavat leikkiä lumessa jään reunamilla samalla kun isommat luistelee. Harjoittelijalla tuollainen kuvan mukainen tuoli on kyllä todella kätevä! se liukuu jäällä eteenpäin, mutta samalla antaa tukea harjoittelijalle. Siinä on myös helppo hiukan huilahtaa kun jalkoja väsyttää ja sen avulla on myös helppo nousta ylös kun kaatuu :)

Ja sitten kun pysyy pystyssä, pelataan lätkää ;)

Nyt on viimein lunta satanut niin kivasti, että mäetkin on joka puolella käytössä!Tällä viikolla tutustuttu tarkemmin myös eläinten jälkiin. Niitä on etsitty ulkoa ympäristöstämme aina kun on liikuttu johonkin suuntaan. Kaikki perinteiset jäljet on löytyneetkin hienosti :) Sisälläkin jälkiin on tutustuttu kuvien avulla. Eräänä haukana puuhana tein lapsille eläinten jälkiä ja he saivat yrittää tunnistaa niitä. Tunnistamisen jälkeen lapset saivat pistaasipähkinöiden kuorien avulla kokeilla, kuinka monta kuorta mihinkin jälkeen mahtuu. Sitten nämä kuoret laskettiin ja jäljet aseteltiin suuruusjärjestykseen :)

Näitä jäliä apuna käyttäen on tällä viikolla pidetty myös jumppa, niistä on taas oma postaus tehtynä, niin on helpompi kaivaa sitten kollegoiden jumppa taas esiin tarvittaessa :)


Tällä viikolla piti olla kaikkien hoitajien ja ryhmien kanssa myös yhteinen askartelukerta muskarin sijaan, mutta niin vain kävi, että kaikille muille tuli jokin este ja näin askartelukerta peruuntui. Olin kuitenkin jo kerennyt esivalmistelemaan pari lumihiutaleaskartelua ja tämän vuoksi toteutimme niistä pienenmmille tarkoitetun helpon mallin. Helppoa; pumpulia palloiksi ja liimattiin hiutaleen muotoiseen tikkukasaan kiinni :)Ensi viikko vietetäänkin hieman rennommissa merkeissä, annetaan vapaalle leikille paljon aikaa, ja karkoitetaan koko ryhmää vaivaava kova flunssa siivoilemalla leluja ym. Tiedossa on lisäksi vajaa viikko, joten montaa päivää puuhasteluille ei olekkaan aikaa.

 

Ei kommentteja: