torstai 5. joulukuuta 2013

ensimmäisen jouluviikon puuhasteluita
Hassu kortti!
Tällä viikolla alkoi joulukalenteri. Joulukalenterin lisäksi olemme puuahstelleen muutakin pientä. Maanantaina vietimme hoitotytön 2v syntymäpäiviä. Sankari sai koristella kääretorttuleivokset ja lauloimme sankarille onnittelulaulun. Tänä vuonna sankarit saavat pöllömäiset onnittelut, sillä korteissa esiintyy suloinen pöllö :)
kaksi vuotta!

ikkuna täynnä joulua
Markkinahumua


Tiistaina kävimme markkinoilla ja katsastamassa keskustan joulumyyntipisteiden ikkunoita. Monta tonttua ja villasukkaa nähtiin tällä reissulla. Ostimme markkinoilta myös rinkelin ja nautimme sen välipalaksi.

Lorupussin sisältöä
Keskiviikko oli laavupäivä. Lähdimme yksityiseten perhepäivähoitajien kanssa aamupäiväksi laavulle viettämään porukalla pikkujouluja.

saavuimme laavulla ja laitoimme tulet heti nuotiolle. Lähdimme ensin tarkastamaan lasten kanssa metsässä olevan majan, onko sielä kukana käynyt sitten viime kerran. Majalla kaivoimme esiin jouluisen lorupussin ja jokainen lapsi sai nostaa pussista vuorollaan yhden lorun.
Paketti löytyi!


Tämän jälkeen kerroin lapsille, että olin saanut laavulle saapuessamme tekstiviestin kännykkääni. Viesti oli tullut tonttukännykästä taavi tontulta ja siinä luki: " Hei lapset! Olen piiloittanut teille laavun lähimaastoon 6 joulupakettia. Etsikää ne ja ratkaiskaa arvoitus! Tervesiin Taavi tonttu" Siinä sitten ihmeteltiin, että mikä arvoitus ja minne ne lahjat oli kätketty? Ei muuta kuin lahjoja etsimään siis! Ja alkoihan niitä pienen etsinnän jälkeen löytymäänkin, kaikki kuusi kappaletta :)Palapelin palojen arvoitus
Avasimme paketit nuotion ääressä ja jokaisesta paketista tuli yksi palapelin pala. Palat laitettiin laavun pöydälle ja alettiin kokoamaan, josko niistä tulisi jokin järkevä kuva...."koirankoppi!" huusi yksi lapsista, mutta sitten joku keksi: "tuo on ulkovessa!" ja niin lähdettiin ulkovessan luokse.no menihän se kasaan!


Kaukaa jo näime, että ulkovessalla paloi kynttilä ja joku lapsi huomasi että vessan ovi on raollaan. Kurkkasimme vessaan ja sieltä löytyi tonttu, joka istui reessä. Otimme reen ulos ja huomasimme, että reen kyydissä oli myös tonttulakki. Lakki painoi yllättävän paljon ja kurkistimme sen sisään, "mikä siellä painaa?" No siellähän olikin karkkikepit kaikille lapsille! Arvoitus ratkaistu ja jokaisella lapsella hyvä mieli!
ja ulkovessakin löytyi!
onnelliset karkkikeppien omistajat

 Tämän jälkeen oli vapaan leikin vuoro ja aikuiset laittoivat joululaatikot nuotiolle lämpenemään, nam!

kodan tunnelmaaVapaan leikin jälkeen menimme kotaan lukemaan tonttujen vuosi- kirjasta joulukuun osan, jossa kerrottiin jouluaatosta metsätonttujen keskuudessa. Lauloimme myös parit joululaulut ja sitten syömään!
lämmintä glökiä vielä ruoan päälle, nam!
Pikkujouluiseen tapaan ruokana joululaatikot ja kinkkua, jälkiruoaksi glökiä, torttuja ja pipareita joululaulujen soidessa taustalla :)

 Vatsat täynnä oli aika kerätä ja siivota jälkemme pois ja lähteä päiväunille kohti hoitopaikkaa. Pidempääkin olisi porukka taasen laavulla viihtynyt, mutta onneksi näitä reissuja on tulossa jatkossakin.


Torstaina kävimme kirjaston satutunnilla, tällä kertaa satujen aiheena oli ylläty yllätys JOULU! Jäimme vielä puoleksi tunniksi lueskelemaan kirjoja ja lainasimme niistä muutman myös hoitopaikkaan mukaan. ltapäivästä värittelemme vielä itsenäisyyspäiväkynttilät vihkoihin.

Puuhakas viikko takana täynnä joulun odotusta. Nyt on aika rauhoittua juhlistamaan itsenäisyyspäivää ja kerätä voimia ensi viikkoon. Ihanaa itsenäisyyspäivää kaikille!

Ei kommentteja: