torstai 2. huhtikuuta 2015

Maaliskuun puuhat


mörkin puuta maalaamassa...
Maaliskuu aloitettiin sadulla "Mörkki". Sadussa mörkkipöllö mököttää ja on pahalla tuulella koko ajan. Muut metsän eläimet yrittävät piristää mörkkiä, mutta lopulta selviää, että mörkki tykkää olla yksin ja pitää mököttämisestä.

Lasten kanssa mietittiin yhdessä, mikä saa jokaisen pahalle tuulelle, mitä silloin teet ja mitä mököttäminen oikein on. Miten mökötyksen saisi pois/ kuinka kaveria voi auttaa jos vähän mökötyttää...

Mörkillä oli sadussa oma puu, jossa oli mörkin mökötysoksa. Piirsimme ja maalasimme seinälle mökötysoksan ja askartelimme sinne omat mörkkimme. Mörkin siivet olivat liikkuvaa mallia (haaraniiteillä) ja niinpä saimme mörkin masuun kirjoitettua jokaisen lapsen omat mietteet siitä, mikä saa hänet pahalle tuulelle/mököttämään.


Mörkkipöllöä askartelemassa

Nokka paikalleen....

Mörkkipöllöt mökötysoksalla

Hupihattuun koristeita

 


Kun tämä aihe oli käyty läpi, siirryimme miettimään enemmän sitä, mikä kenetkin saa iloiseksi. Sadussa oli pikkulintu, jonka teki iloiseksi hupihattu. Niinpä päätimme askarrella yhdessä jokaiselle omat iloiset hupihatut. Ne päässä ei voinut olla hymyilemättä ja nauramatta :)

hupihattukansalaisista osa....
Yhdessä muiden yksityisten perhepäivähoitajien kanssa järjestimme sitten hupihattukansan noitakoulupäivän, jossa hatut pääsivät näyttelemään isoa osaa. Tästä voi käydä lukemassa enemmän yhteisessä blogissamme osoitteessa www.ypphiitti.blogspot.fi


pujottelua hupihattuunPääsiäinen on ollutkin sitten loppukuun aiheena ryhmässä. On kasvatettu ruohot, tehty virpomavitsat, askarreltu vihkoihin suikaletekniikalla pääsiäismunat ym. Leikkeihin on myös otettu mukaan pääsiäisteemaa; ryhmässä on pupu, joka on tuonut erivärisiä munia mukanaan ja lasten on pitänyt antaa hänelle joukosta oikeanlaisia. tämä on ollut todella hyvä väriharjoitus pienille ja haastavampaa siitä on saatu isommille pyytämällä raidallista, pilkullista, kukallista ym. munaa. Myöhemmin pupu toi myös mukanaan eri muotoisia porkkanoita ja tämän avulla opettelimme muotoja. Pupu leikki on niin helppo, että lapset alkoivat myös keskenään leikkimään sitä ilman aikuista.

Nyt haluaisin syödä kolmion muotoisen porkkanan!
saisinko keltaisen pääsiäismunan?rairuohopurkkiin maalia


Rairuohot kasvamassa tipupurkeissa
suikaletekniikalla pääsiäismuna koristeet
Virpomaoksia väsäten
puhalla höyhen lautaselle

Munan kujletus kisa!

 

 
Tee samanlainen kuin minä!


Muutakin mukavaa on keretty puuhaamaan!

Joko tää on yhtä pitkä kuin minä?
Väriharjoittelua :)
Upeita torneja syntymässä!

Sähly on tämän porukan suosikkilaji!!
Kukkuu! kyllä pihalla on kivaa!


MUNARIKASTA PÄÄSIÄISTÄ!


 

 


Ei kommentteja: