keskiviikko 26. syyskuuta 2012

VAUHTIVARVASVIIKON alku


Vauhtivarvas on  Liikunnallinen tuhatjalkainen, joka innostaa lapsia ja heidän perheitään liikkumaan mahdollisimman paljon ja monipuolisesti. Nyt käynnistyi kaksi peräkkäistä vauhtivarvasviikkoa päivähoidossa ja niinpä puuhastelemma mahdollisimman paljon liikunnallisia puuhia lähiaikoina. vauhtivarpaaseen ja metsämörriin (viime viikon hahmoon) voi tutustua lisää nuoren suomen sivuilla.


Maanantaina käytiin muskarissa laulelemassa ja soittelemassa. Iltapäivästä sitten paneuduttiin vauhtivarpaan maailmaan ja saatiin keksiä itse oma hippaleikki. Lasten yhdessä pähkäilemä hippa sai lopulta tällaisen muodon:

"Kiinniottajana toimii lehmä. 
Se jahtaa pupuja, jotka yrittää syödä laitumella sen ruohoa. 
Jos lehmä saa pupun kiinni, pitää käydä seisomaan jalat harallaan,
 jolloin toinen pupu voi tulla pelastamaan sen menemällä haarojen välistä."

Hippaa leikkiessä oli hauskaa ja todettiin, että isot lapset eivät kyllä helposti mahdu pienten jalkovälistä pelastamaan... ;)

Hauska tarina syntyi myös vauhtivarpaan antamasta tarinan alusta, johon lapset saivat keksiä itse lopun, ihania ideoita noilta naproilta syntyy ♥ 

Tiistaina olikin salaisuuksien päivä.  Suunnittelimme metsään aarrepaikan, jonne kävimme piilottamassa aarteen lasten perheille. Lisäksi piirsimme perheille kartat ja aikuisena laitoin mukaan hieman kirjallistakin ohjetta aarteen löytymisen avuksi. Itse aarteen sisältö on kaikille lapsille salainen, mutta kätköpaikan löytämisessä voi olla hyväksi avuksi lasten muisti... ;)
Aarre pysyy piilossa tämän viikon ja viikonlopun ja poistuu sitten maanantaina kätköstään. Toivottavasti te perheet käytte aarteen luona ja saatte näin yhteisen mukavan liikuntatuokion :) Aarteen luohan ei nimittäin ihan vaan kävellä vaan ohjeissa on monenlaisia tapoja, joilla paikan päälle liikutaan! Ja samalla pääsette tutustumaan meidän lähimetsään ja tiipii majaamme jossa kovasti olemme käyneet leikkimässä.

            Aarteen piillotusmatkalla:                                   Kartta ja kirjalliset ohjeet perheisiin:

Keskiviikkona pidettiinkin sitten oikein kunnon karkkijumppa! Jumppassa karkkikoneen avulla tehtiin karkkimassasta karkkia, nam ;) Karkkikoneen piti sekoittaa, vatkata, venyttää ja tasoittaa, leikata ja ja ja ...kyllä siinä hiki tuli ennen kuin karkit olivat pussitettu kuperkeikkojen avulla ja tehdas siivottu seuraavan päivän tuotoksia varten!

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Aarre löydetty :)

Aurinkotäti- kirjoitti...

Kiva! toivottavasti sisältö oli kunnossa, kun on ollut lievästi sanottuna kosteat kelit...

Anonyymi kirjoitti...

Kunnossa oli ja hyvää, kiitos paljon :)