maanantai 3. kesäkuuta 2013

Kiirettä pitää...

Nyt nämä pari viikkoa on olleet niin haipakkaa, että en oikein tiedä enään, missä välissä blogiakaan kerkee päivittämään...Viikonloppukin juhlittiin oman poikani 6v synttäreitä, joten blogi ei kerennyt silloinkaan päivittymään.
Viime viikolla olin itse poissa yhden työpäivän ja yksi sisaruspari lopetti hoidon. Heidän viimeistä hoitopäivää saimmekin viettää ihanassa ilmassa piknikin merkeissä muiden perhepäivähoitajien kanssa leikkikentällä :)Ihanat ilmat suosivat pitkin viikkoa ja päätimme alkaa myös maalata ulkona kiviä. Ajatuksena oli tehdä kivistä yhteinen tuhatjalkainen, mutta aika loppui viime viikolta totaalisesti kesken ja niinpä saimme tuhatjalkaisen vasta tänään valmiiksi. Tuhatjalkaisen idea heräsi lukiessamme nallepuhin kirjaa ötökkäjahdista. Seillä esiintyi vaikka millaisia ötököitä ja tuhatjakainen oli lapsista hauska :)
Viime viikolla askartelimme sisällä mehiläiset. Käytimme tähän tarkoitukseen pääsiäsimunista tulleita sisusmunia. Askartelu oli pääosin helppo, mutta piipunrassien työntäiseen reikien läpi lapset tarvitsivat apua. Minä ujutin piipunrassin aina reikään ja lapset vetivät sen sitten reiästä ylös. Hauskoja mehiläisiä syntyi ja jokaisen mehiläisen ilmeen mukaan olisi voinut vaikka kirjoittaa jokaiselle oman puhekuplankin, niin ilmeikkästä sakkia tuli ;)


 Keltaiset munat viiruteltiin ensin tussilla raidallisksi

Olin tehnyt muniin valmiiksi reiät, joihin pujoteltiin piipunrassia jaloiksi ja tuntosarviksi. Ennen kuin muna laitettiin kiinni, jätetiin osien väliin ripustuslanka ja silkkipaperiset siivet. Kasvoihin piirrettiin lopuksi suu ja liimattiin silmät :)


Tänään kävimme aamusta kasvimaalla hakemassa raparperia ja päätimme leipoa raparperipiirakan välipalapöytään!


 Reseptin bongasin yhteishyvälehden välissä olevasta ruokalehtisestä. Tässä ohjeessa raparperi vedetään sileäksi pamiksilla, eli on jopa mahdollista, että kaikki lapset syövät tätä piirakaa...omat lapset kun eivät raparperin paloja suostu syömään...


Harjoittelun tuloksena munakin meni kuppiin, ei lattialle, ja kuoret pysyivät poissa kupista, jee! Tekemällä oppii! 


Piknikleikit alkoivat heti hoitolasten tänään tullessa hoitoon ja kova keskustelu uimarannoista ja uimisesta. Jäätelökioski oli myös kova jutun aihe, eli kyllä se kesä nyt on täällä!!


Muu puuhastelu tulee tällä viikolla jäämään melko vähiin, itse olen huomenna töistä poissa ja omat hoitolapset ovat poissa loppuviikosta. Saas nähdä onko täällä ketään varahoidossa loppuviikosta vai ei. Ulkoilemme, nautimme keleistä ja elämme hetkessä kaikkien niiden kanssa ketä näiden seinien sisältä hoidossa tällä viikolla löytyy!

2 kommenttia:

Annu kirjoitti...

Ihania pörriäisiä.

Aurinkoista kesää teille kaikille!

Anonyymi kirjoitti...

Hauskoja amppareita!:) Näitä voisi omienkin hoitolasten kanssa tehdä!