perjantai 14. kesäkuuta 2013

Kevätkauden viimeinen viikko

Viimeinen viikko ennen kesälomaa pöyrähtää loppusuoralle. Tämä viikko onkin ollut melko hiljainen, sillä hoitolapsia on ollut vain kolmena päivänä hoidossa. Viikko aloitettiin kesäkuun metsäretkellä. Lähdimme metsään ja aikomuksena oli tutkia luonnon muuttumista kesäasuun. Ilma oli ihanan aurinkoinen ja kesäinen :)


 Luonnosta löyti jo paljon värejä ja keräsimme niitä kannolle. Sitten kokeilimme  luonnon omia väriliituja, eli hieroimme kasveja valkoista paperia vasten ja hienoja värejähän niistä kasveista löytyi! yksi lapsi ei ollut uskoa silmiään kun sai värin aikaiseksi paperiin ensimmäisenä; "täh!!?? tästä tulee oikeesti väriä!"

 Luontoon on kertynyt myös paljon kuivuneita oksia ja lapset innostuivat keräämään niitä yhteen kasaan :) Otin metsään mukaan myös tunnistuskortteja, tällä kertaa marjojen kuikista/raaoista marjoista. Löytyisikö metsästä mitään samanlaista? Kyllähän sieltä löytyi: puolukan kukka, raaka mustikka, metsämansikan kukka ja raakilekkin ym :)

 Hyttyset hyökäsivät retkellä kimppuumme lopulta niin totaalisesti, että eväät syötyämme päätimme poistua puiden läheisyydestä ja mennä lukemaan Nuutin kesäkuun kertomusken parempaan paikkaan. Olisi pitänyt etelän naisen ottaa mukaan offia ;)


Tällä viikolla pidimme myös "laivapäivän" ja askartelimme maitopurkeista kaikille lapsille oman näköiset laivat :) Huikean suosion saavutti myös laulu:
Laiva, laiva,
minnekkä laiva menee?
Muille maille omenoita ostamaan,
kaalinpäitä kauppaamaan.
Hups, laiva se kaatus!

Laulun leikissä lapset saivat soutamisen jälkeen kaaduta lopulta ja se teki tästä laulusta hauskan.
Eräänä päivänä olimme lähdössä vesisateeseen ulkoilemaan kun lapset huomasivat ovessa käärön! Avasimme käärön ja sieltä paljastui viesti ja kartta.Viestissä Nuutti tonttu kertoi, että argeologitonttu oli kulkenut tästä lähistöltä ja kadottanut tonttutaialla kutistetut dinosauruksen jälkifossiilit jonnekkin matkan varrelle! Argeologitonttu oli näyttänyt Nuutille kartasta reitin jota hän oli kulkenut ja Nuutti pyysi nyt lapsilta apua, jos lapset vaikka löytäisivät fossiilit. Niinpä päätimme lähteä karttaa tulkiten matkaan ja matkalla pohdimme miltä fossiilit mahtaisivat näyttää? Lisäksi huolestuime kelistä, vettä tuli taivaan täydeltä, kuinkahan fossiilien oli käynyt näillä keleillä?


Huolemme oli aiheellinen, fossiileja löytyi kartan näyttämältä alueelta 10 mutta suurin osa niistä oli veden takia pehmentynyt. Päätimme jättää ne paikoilleen auringon kuivatettavaksi ja teimme karttaan Nuutille merkit mistä fossiilit voi käydä hakemassa niiden kuivuttua. Jätimme viestin ulko ovelle ja sieltä se oli kadonnut päväunien aikana ;)(Kuvassa valmiit fossiilit, jotka tein hiekan ja taikataikinan sekoituksesta. Koska mukana on vehnäjauho, menivät fossiilit vesisateessa pehmeiksi.)


Tänään vietämme aruani ensimmäisten hoitolasten viimeistä hoitopäivää. Hoitopäivä on lyhyt, joten kovin kummoisia emme yhdessä kerkeä puuhastelemaan, mutta ruoan ja välipalan lapset saivat itse vikan päivän kunniaksi päättää. Lisäksi käymme läpi yhdessä lasten vihkot muistellen vuoden kulkua. Lapset saavat kotiin muistoiksi myös cd levylliset valokuvia vuoden varrelta.


 tse jään siis kesälomalle tänään ja Elokuussa palaan taas kuvioihin uusien tuulien kera. Niistä myöhemmin teille lukijoille jossain kesäpostauksessa :) Ihanaa kesää kaikille blogini lukijoille!

Ei kommentteja: