perjantai 25. lokakuuta 2013

Syyslomaviikko lasten ideoin maustettuna

Tasapainolautaa testaamassa
 Syyslomaviikkoa on vietettty täällä vähän eri tavalla kuin aluksi olin suunnitellut. Lähdimme Maanantai aamuna autolla lähiliikuntapiakalle retkelle, otimme mukaan eväät ja ja puimme lämpimästi päälle. Pakkasta oli jopa -7 astetta aamulla, ihanaa! Alusk ioli suunniteltu, että tämä retiki olisi yksityisten perhepäivähoitajien yhteinen retki, mutta lopuutuloksena oli lähiliikuntapaikalla ainoastaan paikan päällä me :( aika uskomatonta, että lomaviikolla tuollaista paikkaa ei koko aamupäivänä ollut käyttämässä kukaan muu...missä kaikki lapsiperheet? Ehkä sitten lomailemassa jossain muualla...

Eihän se meidän menoa silti haitannut, testasimme kaikki mahdolliset välineet ja kieputtimet pienellä porukallamme, laitoimme grillikatokseen nuotion ja slimme retkilounaan! Kyllä se ruoka maistuu aina niiiiiiiin hyvälle ulkona, aaaaah!
"Täähän on ihan kuin maja!"
"Kyllä mä tähän vielä nousen....!"
Koripalloa varten tarvii vielä syödä hieman, jotta ylettyy....
Lumienkelinkin sai tehtyä joihinkin kohtiin!
Alkaa olemaan jo nälkä....


 Retkellä ollessamme sainkin puhrlinsoiton, jossa selvisi, että suunnitellut varahoitolapset olivatkin sairastuneet ja niinpä minulle oli tiedossa tiistaille vapaapäivä.

Keskiviikosta eteenpäin lapset saivat itse laatia ruokalistan omien toiveiden mukaan ja päättää mitä yhdessä puuhailtaisiin. Niinpä loppuviikolla on mm. muovailtu, maalattu isoille papereille ja paistettu lettuja. Ruokina on olleet jauhelihakastike ja makaroonit, ranskalaiset ja nakit ja lihapullat ja nuudelit. Hiiiiirmu terveellistä ja monipuolista ;) Ja hauskaa on ollut!
 Maalauspuuhissa riisuimme vaatteet, olin levittänyt pesuhuoneen lattialle ja seiniin isoja papereita ja annoin lapsille ison kasan eri värisiä sormivärejä. Aluksi ei meinannut oikein lähtä homma etenemään, kauheasti varottiin ettei mikään paikka sotkeentuisi ym. Sitten itse maalasin lasten jalkoihin värejä ja kehotin SOTKEMAAN ja siitä se sit lähti ;) Hauskaa oli, siivottavaa riitti ja lapsia sai jokni aikaa hinkata suihkussa että saatiin puhtaaksi, hih!
Tänään on sitten paisteltu lettuja. Pieni mies sai tehdä lettutaikinan ja isomman  kanssa sitten paistoimme ne. Nyt ne tuolla odottavat välipalansyöjiä, nam!


Ihanaista viikonloppua kaikille, ensi viikko on osaltani myös hieman vajaa, olen poissa tiistai ja keskiviikon töistä perhesyistä, mutta tiedossa on silti jotain mukavaa ja erilaista :)

1 kommentti:

Annu kirjoitti...

psst. sinulle on haaste blogissani :) http://ipanailoa.blogspot.fi/2013/10/haaste.html