perjantai 11. lokakuuta 2013

Vauhtivarvasviikko 2

  Vauhtivarvasviikot jatkuivat tämän viikon ajan ja maanantaina aloitettiinkin kertaamalla viime viikkoa. Muistelimme miltä vauhtivarvas näyttää, miten se liikkuu ja mistä se pitää. Tämän jälkeen askartelimme vihkoihin muistoksi omat vauhtivarpaat. Isot leikkasivat saksilla ympyröitä vauhtivarpaalle ja liimasivat ne vihkoihin, pienemmät saivat valmiit ympyrät liimattavaksi. Tämän jälkeen vauhtivarpaalle piirrettiin pää ja jalat+ kenkiä. Hauskan näköisiä otuksia tuli :)Ulkonakin kertasimme viime viikon hippaleikkejä ja aina niin mukavaa pallosadetta. Sisällä lapset vielä itse innostuivat puuhastelemaan hernepusseilla ja kuljettelimme niitä selässä, pään päällä ja matkittiin eri eläimiä ja kuljeteltiin pusseja mukanamme.

Tiistaina vietimme ulkoleikkipäivää koko perhepäivähoidon voimin. Niinpä suuntasimme leikkikentälle ja aloimme kiertämään erilaisia liikunnallisia pisteitä läpi muutama hoitaja kerrallaan per piste.

 Tällä rastilla etsittiin yhteisessä korissa olevalle kuvakortille aina oikea kori niihin kiinnitettyjen kuvien avulla. Tämä kortti on juuri löytänyt oikean korinsa :)


Yksi pisteistä olikin omille lapsilleni jo valmiiksi tuttu omilta jumpiltamme. Eli puuhelmien keruu oikean värisiin rasioihin.
  
Yhdellä pisteellä valittiin jokaiselle lapselle oma väri merkin luota ja hänen tuli noutaa ringin keskeltä yksi kortti kerrallaan oman väriset kortit paikallensa. Tämän jälkeen kortit käännettiin ja niiden takaa löytyi palapelin osia. Osista siis kasattiin kokonainen palapeli (9 palaa)


Yksi rasteista oli täynnä palloja. Ulkoringissä oli 4 eri väristä pussia ja niihin piti viedä ringin keskeltä oikean värisiä palloja oikean väriseen pussiin. Ideanan oli myös ymmärtää, että yhdelle värille ei ollut pussia ollenkaan (palloja 5 eri väriä, pusseja 4) Ne pallot joille ei ollut pussia, kuului jättää ringin keskelle. Tämä aiheutti välillä melkoisen tenkkapoon lapsissa ;)Ja sitten rastit läpi käytyä oli eväiden aika, lämmintä mehua ja omenaa, nam!


Lopuksi ennen kotiinlähtöä jokainen lapsi sai käydä harjoittelemassa jonottamista ja kun pääsi jonon kärkeen, pääsi hakemaan isosta kassista itselleen pienen plakinnon :)
 
Keskiviikkona muskari oli taas peruttu sairastelujen vuoksi, joten vedin oman laulutuokion meillä. Pihalla pelattiin erilaisia yksinkertaisia vauhtivarvasleikkejä. 
Iltapäivällä kävin oman lapseni kanssa piilottamassa myös metsään kätkön ja haastoimme toisen perhepäivähoitajan ryhmän etsimään kätkön antamalla heille kartan kätkön sijainnista ja lähettämällä heille myös kuvan paikasta :)
 

Torstaina tuli vettä oikein kuin oisi saavista kaatanut! Voi sitä riemua ja niinpä pääätin hieman soveltaa suunniteltua ohjelmistoa...Tein ulos lapsille leikkiautoista pujotteluradan, jota pitkin palloa potkittiin. Kun pallolla oli päästy pujoittelurata läpi, sai pallon ottaa käsiin ja laittaa sen pallopesuriin :)

Pesurina toimi ränni, johon oli kiinnitetty veden ohajain, joka ohjasi pallon vesiastiaan. Voi jestas kun oli hauska leikki! Ja aina vaan uudestaan ja uudestaan!


  Torstaina saimme viestin Veera vauhtivarpaalta, joka oli kadottanut neljä saapastaan kerhon maastoon, jossa tuolloin torstaina ulkoilimme. Meille oli luvassa palkinto, jos löytäisimme nuo saappaat ja osaisimme ratkaista niistä löytyvän arvoituksen.Siispä tuumasta toimeen, saappaita etsimään! Saimma mukaamme myös yllättäen toisen perhepäivähoitajan ryhmän auttamaan saappaiden etsinnässä.
Saappaita olikin jäänyt Veeralta eri puihin roikkumaan ja onneksi kaikki löytyivät! Jokaisen saappaan sisältä löytyi palapelin osa ja kun kaikki saappaat oli löydetty, palapelistä palastui leppäkerttu. Mitähän se nyt sitten tarkoitti? Lapset katselivat maahan ja eivät nähneet yhtään leppäkerttua...No sitten alettiin miettimän missä muualla voisi olla leppäkerttu kuin maassa? Pitkällisen pohdinnan ja johdattelun jälkeen yksi lapsista muisti, että pienten liukumäkinhän on leppäkerttu! Sinne siis äkkiä. Ja leppäkerttuliukumäen sisältä se aarre löytyi; Rasia!

 
 Rasiasta löytyi neljä ihanaa pikkuista pehmoa, kolme kissaa ja yksi koira :) Kyllä olivat lapset iloisia ja tyytyväisiä niin aarteen etsintään kuin sen löytämiseenkin :)


 Vauhtivarvasviikko jäi tältä viikolta vähän kesken vielä, sillä osa hoitolapsista oli poissa tänään ja saimmekin porukkaa täydentämään kaksi perhepäivähoitajaa lapsineen kyläilyn merkeissä :)  Vauhtivarvasviikot lopetetaan ensi maanantaina yleisurheilukentällä päättäjäiskisojen merkeissä toisen perhepäivähoitajan kanssa. Siitä siis vielä tarkempaa tietoa sitten ensi viikon postauksessa :)Ei kommentteja: