perjantai 21. helmikuuta 2014

TalviolympiaviikkoMaanantaina lähdimme aamupalan jälkeen ulos ja löysimmekin heti ulkoa viestikäärön. Viestikäärössä luki näin:


Hei lapset!
Olemme talviolympiamaskotteja.  Tiedättekö mitä olympialaiset tarkoittavat? Ne ovat isot urheilukisat, jossa kilpaillaan eri urheilulajeissa ja jokaisen lajin voittaja on olympiavoittaja. Olympialaiset järjestetään joka neljäs vuosi, on olemassa talviolympialaisia ja kesäolympialaisia omissa lajeissaan. Tällä hetkellä maailmassa on käynnissä talviolympialaiset. Ne on järjestetty tänä vuonna naapurimaassamme Venäjällä Sotshissa.
Olemme päättäneet järjestää myös teille lapsille hauskat talviolympialaiset! Joka päivälle on olemassa urheilulaji, jota harjoittelette ja jossa kisaatte. Saatte olympiapassin, johon keräätte aina leimoja jokaisen lajin lopuksi ja perjantaina teitä odottaakin sitten hauska yllätys olympialaisten päätteeksi.
Tänään on Maanantai ja aloitamme olympialaiset nyt! Olemme piilottaneet teille pihalle pussin, joka sisältää ohjeet miten säkin sisällön kanssa tulee toimia. Vihje säkin löytymispaikasta on tässä:

Sen juurella kesällä herkutellaan,

se  punaisia palloja on pullollaan.

Palloista nimeä terttukin käytetään

   ja niistä herkullista mehua usein keitetään.
 

Hiukan aikaa lapset joutuivat miettimään, tuo pallo sana pisti lasten päät hiukan pyörälle. Luimme vihjeen uudestaan ja korostin sanaa mehu jolloin lamppu syttyi lapsilla, marjapensaat!!!!
Sieltähän löytyikin pussi jonka sisältöä alettiin innolla avaamaan. Pussista löytyi iso kasa eri värisiä jääpaloja ja outo kuva renkaista. Mukana oli myös viesti: 
Hienoa lapset, oivalsitte kätköpaikan vihjeen avulla upeasti! 
Tässä teille eri värisiä jäänpaloja. 
Tehtävänänne on muodostaa niistä kuvan 
mukaiset olympiarenkaat lumeen.

 Olympiarenkaat ovat olympialaisten symboli 
ja niiden kuva on muun muassa olympialipussa. 
Etsikää jääpalarenkaille hyvä paikka ja
                   kootkaa renkaat oikeassa värijärjestyksessä.
 Mitä värejä olympiarenkaissa on?
Kuinka monta renkaita on yhteensä?
 (Tässä kohtaa kuva renkaista)

 
 

Säkistä löytyi vielä yksi käärö renkaiden kokoamisen jälkeen ja siinä luki seuraavaa:

Näin saitte omat olympialaiset käyntiin 
ja nyt teillä on siitä merkkinä olympiarenkaat,
 Hienoa lapset!
Tämän päivän olympialajeina teillä on 
pujoittelu ja syöksylasku. 
Ottakaa mukaanne liukurit ja lähtekää 
mäkeen kisaamaan kyseisiä lajeja!

                                                                                       Sisällä teitä odottaa olympiapassit, 
                                                                                    johon voitte merkitä suorittamanne urheilulajin.

Näin käynnistyi meidän olympiaviikko ja kaikille päiville oli tällä viikolla oma olympialaji, joista sai suoritettuuaan lajin merkin olympiapassiin :)
  
Lajeina tällä viikolla oli pujoittelu ja syöksy liukureilla, curling, jääpallo, mäkihyppy ja sprinttihiihto. Perjantaina kisat huipentuivat lopuksi mitalienjakoon ja mitalikahveihin/ mehuihin. Kaikki olivat voittajia ja itsensä ylitäjiä ja jokainen oppi tällä viikolla taas paljon uutta :)

ämpärien pujoittelua rinteessä
sprinttihiihto ilman latuja...ei ollut helppoa!


Curlingpelit käynnissä
Pikkuinen sprinttihiihtäjä!


jääpallomatsi haastavan pomppuisella kentällä
Mäkihypyn ponnistusvaihe ennnen ilmalentoa ;)


Mitalit kaulassa (yksi osanottaja puuttuu kuvasta)

Tällä viikolla on myös väritelty luonnollisesti aiheeseen liittyviä värityskuvia ja isompia on sadutettu urheiluaiheisesti vihkoihin. 

Pakkaspäivien myötä keksimme uuden tavan rakennella ulkona; pakkanen oli kovettanut hangen niin, että siitä sai irti isoja levyjä. Näitä levyjä kasaamalla pystyyn ja päälleekkäin sai kivoja seinämiä lumilinnaan :)
 
Nyt kohti talvilomaviikkoa, eli omat lapseni ovat ensi viikon mukana toiminnassa osittain ainakin. Ja viikkokin jää tynkäiseksi viikkovapaiden myötä. Rentouttavaa viikonloppua kaikille!

1 kommentti:

Annu kirjoitti...

Ihanaa, teillä on lunta! Meillä on talvilajien harrastaminen jäänyt ojan jäällä luisteluksi ja sen vähän lumen syömiseksi, mitä on joskus sattunut satamaan.