perjantai 14. helmikuuta 2014

Ystävänpäiväviikko

Tällä viikolla aiheena on ollut ystävyys. Ystävyysviikko alkoi ystävyydentalo laululla ja asukkeina on ollut tällä viikolla muunmuassa kani, pupu, yksisarvinen ym. Hahmot ovat jututtaneet lapsia ystävyydestä, tuoneet ryhmän luettavaksi ystävyys satuja ja yksisarvinen toi mukanaan myös kirjan, jossa kerrottiin yksisarvisista upean teatterikuvittuksen avulla.Maanantaina aloimme askartelemaan ystävänpäiväkortteja. Kortteihin käytettiin useampaa tekniikkaa; wc paperirullalla painotekniikalla koristelimme korttipohjan ja siihen askartelimme ommeltavaksi kiinni suolataikinasta sydämmet. Sydämeen tehtiin napin reiät ja niiden avulla sydän kiinnitettiin kultalangalla korttiin.

 Tiistaina kävimme ystävämäkeä laskemassa puistossa muiden hoitajien kanssa. Suunnitelmissa oli ystävyysaiheisia leikkejäkin porukalla, mutta koska mäki veti lapsia niin kovasti puoleensa, unohdimme suunnittelemamme leikit ja annoimme lasten laskea siinäkin pelossa, että lumi sulaa kohta näillä plussakeleillä kokonaaan.
Mäenlaskun kruunasi pulla, mehu ja iso kasa kavereita <3

 Keskivikkona lähdimme uuteen paikkaan, sillä yksi perhepäivähoitajamme on muuttanut uuteen kotiin. Lähdimme hänen luokseen kylään pitämään muskaria, mutta koska ystävyys, uudet tilat ja lelut oli niiiiiiin ihania, jätimme muskarin pitämättä ja annoimme lasten nauttia yhdessä olosta täysin rinnoin. Musiikkia onkin tälle viikolle ollut ihan joka päivälle omassa ryhmässä. Ihana kun nuo lapset nauttivat toistensakkin seurasta niin kovasti, että eivät sen kummempaa puuhaa ympärilleen aina tarvitse. Iltapäivästä väritimme vihkoihin sydänjunat puksuttamaan.

Torstaina saimme uusia ystäviä, sillä porukkaamme on tullut uusi perhepäivähoitaja ja he tulivat kyläilemään meille. Kyllä siinä oli vilinää ja vilskettä kun uudet ystävät innostuivat meillä leikkimään. He olivat tuoneet myös mukanaan meille yllätykseksi ystävänpäivä askartelutarvikkeita ja niinpä halukkaat saivat hieman askarrellakkin :)

Perjantaina viikko sitten huipentui ystävänpäiväjuhliin! Lauloimme ystävyydentalo laulun ja talosta ilmestyikin tällä kertaa leijona. Leijonalta oli  kadonnut pussukka, jonka hän olisi halunnut meille antaa. Lapset lupasivat auttaa pussukan etsinnässä ja onneksi pussi löytyi. Pussin sisällä oli lasten askartelelmia ystävänpäiväkortteja ja jokainen sai ottaa pussista yhden kortin. Näin kaikki saivat joltain kaverilta ystävänpäivätoivotukset kortin muodossa :) Juhlissa myös herkuteltiin oikein urakalla ja  leikittiin Lopuksi oli aika lähteä kotiin. Kyllä oli lapset väsyneitä ihanista juhlista! Ystävyysviikolla on paljon keskusteltu ystävyydestä, siitä mitä ystävykset tekevät ja mitä eivät tee. Miltä ystävyys tuntuu ja miltä tuntui saada tällä viikolla uusia ystäviä? voiko ystäviä olla liikaa ja siitä millaisia ystäviä on olemassa (paras kaveri, hoitokaveri, vapaa ajan kaverit ym.) On myös luettu rakkaudesta, siitä että vaikka kuinka tekisi tyhmiä juttuja, silti vanhemmat aina rakastaa lapsiaan ym ym ym....keskustelua on syntynyt hienosti ja tämä teema on selvästi laittanut isommat lapset pohtimaan asioita. Itselläni on tunne, että tällä viikolla moni asia meni pintaa syvemmälle noille isommillekkin lapsille :) Kaikki on näyttätytynyt myös siinä, että lapset ovat sanoittaneet juttujaan näyttelemällä sorminukeilla ystävyys juttuja. Saimme sorminuket tuliaisiksi eräänltä hoitoperheeltä, ja ne sattuivat erittäin hyvään saumaan tätä teemaa ajatellen.

Nyt viikonlopun viettoon, tosin sitäkin vietetään hiukan työn merkeissä, mukavissa sellaisissa :)Ei kommentteja: