keskiviikko 16. huhtikuuta 2014

Pääsiäisen alusviikot

Virpomavitsoja
Puputyttö kenraaliharjoituksissa muskarissa
Viime viikolla jäikin blogi päivittämättä, eli nyt sitten kahden viikon edstä päivitystä. Nämä kaksi viikkoa on kulunut vajaalla ryhmällä, lapsia on sairastunut ja sairastelut kestäneet yllättävänkin pitkään :(  Niinpä kaikki eivät kerenneet pääsiäisaskarteluihin kovasti mukaan, mutta jokainen kerkesi kuitenkin kylvämään sentään itselleen pääsiäisruohon.
Ruohot kylvettiin tänä vuonna pahvilaatikon pohjiin ja niihin sai väritellä ja leikellä koristeiksi munia ja tipuja reunoja koristamaan.
Kaikki kerkesivät myös tekemään virpomavitsat joilla kävimme sitten esityksen lomassa virpomassa vanhuksia. Tästä esiintymisestä on juttua osoitteessa www.ypphiitti.blogspot.fi
   
Muna ja lusikkakilpailu
Höyhenenpuhalluskisa
Koska viikolla oli yhdessä vaiheessa kipeänä ryhmän pienet ja hoidossa ryhmän isot, niin vietimme isojen päivää parin päivän ajan. Kaivoimme esiin pikkuleegot, ajelimme radio ohjattavilla autoilla, teimme lennokkeja ja heitimme niillä kisaa ja pojat itse ovat koonneet erilaisten välineiden avulla itselleen jumpparataa joka päivä. Myös eskarilainen ja tokaluokkalaiseni olivat innolla mukana iltapäivisin munan lusikassa kuljetus kisoissa sekä höyhenen puhalluskisoissa joukkueittain :) Hauskaa ja vauhdikasta menoa on siis riittänyt :)
Poikien tekemä temppurata
Lennokin lennätystä

Pikkumunia linnunpesään
Askartelurintamalla askarreltiin koristemunat ruohoihin, laitettiin ruohikon reunaan aiemmin tekemämme linnun pesät ja värjäsimme sinne tammenterhoja pääsiäisen pikkumuniksi. (kiitos Marja terhoista!) Tämä oli pienistä ihan hurjan hauska askartelu: Laitoin pääsiäismunan sisusksen sisään ensin eri värisiä maalitippoja, jonka jälkeen lapset laittoivat muutaman tammenterhon sisuksen sisään. Muna kiinni ja kova ravistus ja terhot olivat saaneet uuden pinnan! Kyllä oli hauskaa ja helppoa :)
          
Pikkumunat linnunpesässä


Valmiita kukkoja ruohikkoonPääsiäispuput koteihin
Ruohikkoon askartelimme myös kukot seisomaan ja kotiin lähtiessä lapset saivat vielä pienet pääsiäspupuyllärit jotka, sisälsivät hieman pääsiäsimakeita, nam!

Pääsiäismunan koristelua

Riimipareja etsimässä munista
Viikolla on loruteltu pääsiäslorupussia, löydetty munista riimipereja ja mietitty kumpi riimiparin sanoista liittyy pääsiäiseen. Viimeiseen pääsiäsmuskariin tein pääsiäismunat, joiden sisältä löytyi aina vihje lauluun tai loruun, eli pääsiäistä täynnä nämä pari kulunutta viikkoa on ollut. Makujen puolella on maisteltu mämmiä ja eilen välipalalla syötiin persikka-rahkapiirakkaa.

Lapset keksivät ulos myös hauskan pääsiäsleikin; he rakensivat hiekkakakkuja, joihin piilottivat pieniä esineitä. Kaveri sai rikkoa kakun ja löysi seasta aina uuden esineen. Nämä olivät kuulemma yllätysmunakakkuja :)

Hiekkalinnakausi on parhaimmillaan!
Saksityöskentelyä 2v
Tänään onkin kaikki viikkovapaalla /kipeänä eli vapaapäivän pukkasi minulle.Toivottavasti kaikki ovat terveitä pääsiäisten mentyä ohi ja päästään jatkamaan täydellä porukalla! Ihanaa pääsiäistä kaikille lukijoille! Tämä täti siirtyy nauttimaan aurinkoisista kelesitä mökille!
1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Hienot tammenterhomunat, harmi kun ei ehdi kopioida ideaa!