tiistai 29. huhtikuuta 2014

lintujumppaa ja kevään seurantaa

Pahoittelut blogin päivittymättömyydestä, mikää ei oikein suju; kone temppuilee ihan valtavasti, kuvat ei aukea blogia tehdessä ym. eli blogin päivittämisestä on tullut todella haasteellista ja työlästä. Nyt kaivoin vanhan kannettavan rouskun ja koitan päivittää tämän avulla muutaman viikon touhut, mutta kuvia en yhäkään saa blogiin näköjään vieläkään, huoh....koitan vielä jossain vaiheessa päivittää kuvat teksteihin.

Jee! parin päivän taisteluiden jälkeen minulla on keino (työläs sellainen) jolla saan kuvia koneelle! Eli nyt sitten pari kuvaakin tähän postaukseen: 
Materiaalia luonnosta väriympyrään

Viime viikolla seurailimme kevään edistymistä ja etsimme luonnosta värejä väriympyrään. löysimmekin kukkapenkistäni jo kovasti eri värejä ja pääsimme jopa maistelemaan luonnon antimia; ruohosipulia. Raparperissäkin on jo todella hienot alut, pari viikkoa ja saamme ekat raparperikiisselit!

Ulkona on ollut hienot ilmat, olemme syöneet välipalatkin usein ulkona viltin päällä!


Haarukkatekniikalla leskenlehtiä
Askartelimme kevään innoittmana haarukka maalaus tekniikalla leskenlehtiä vihkoon. Tekniikka oli melko vaikea pienille, haarukkaa ei sanut liikuttaa sivusuunnassa ja paperiakin piti pöyrittää maalauksen edetessä. Kivaa silti oli ja ihan uusi tapa maalata :)
Osa leskenlehdistä valmiinaIhmetystä parina viikkona on aiheuttanut myös metsäkoneet. Kunnan metsässä on parina viikkona kaatanut metsäkoeet puuta ja laitelleet runkoja pinoon ja keränneet roskaoksia kasaan. Muskari jäi pitämättä kun oma lapsi oli kipeänä.

Pöllövaari toi ryhmään pääisäisen jäljiltä uudet opitut värit, keltaisen ja vihreän. Laulelimme pöllövaarille värilauluja ja kerroimme mistä kaikkialta vihreää ja keltaista voi löytää. Väripuu alkaakin olemaan melko täysi ja iso kasa värejä on opittuna. Saas nähdä kuinka värien puuhun saaminen vaikuttaa satumetsään...

Pikkulintua hieman jännittää lentää näin korkealla...
Jumppasimme myös tälä viikolla lintujumpan. Lintujumppa alkoi venyttelyillä; venyttelimme siipiä, jalkoja ym ja totesimme olevamme linnunpoikasia. Aloimme harjoittelemaan pesästä pois hyppäämistä. pesänä toimi rahi ja siltä piti hypätä tasajalkaa matolle. Hyppyharjoitusten jälkeen lähdettiin opettelemaan lentämistä. Aina kun musiikki soi sai lentää ja kun musiikkiin tuli tauko, piti pysähtyä ihan paikoilleen! hienosti onnistui. Musiikissa oli myös voimakkaita musiikkikohtia ja hentoja. voimakkaissa kohdissa lennettiin isoilla siivillä kovaa, hennoissa kohdissa pienillä siivillä hiljaa.
Laskeutumisharjoituksia
Lentoharjoitusten jälkeen alettiin tehdä leentoreittiä. Yksi aina johti jonoa ja sai päättää mistä lennettiin. Lensimme rahijonon päällä, kiersimme kartioita ym. Lopulta piti opetella vielä laskeutumaan; piti hypätäensin tasajalkahyppy patjan reunalle ja sitten laskeutua "mahaplätsi" patjalle.
Munimistanssia


Pallohierontaa lintujumpan lopuksi "linnunmunilla"
Sitten kasvoimmekin isoiksi linnuiksi ja aloimme rakentamaan pesää. Keskellä lattiaa vanteen sisällä oli iso kasa huiveja ja jokainen päätti, mihin alkaa rakentamaan oma pesää. Äänimerkistä jokainen sai alkaa keräämään omaan pesään huiveja nopeasti yksi kerrallaan. Kun huivit loppuivat keskeltä, katsottiin kuinka monta huivia kukin oli saanut. Lopulta kuitenkin todettiin, että olisi kiva asua yhdessä isossa pesässä ja niinpä keräsimme huivit hitaasti hitaasti hitaasti vieden yhden huivin kerrallaan keskelle vanteen sisään. Tämä olikin koko jumpan vaikein homma; liikkua hitasti ilman kiirettä.
Kun huivit olivat vanteen sisällä, alettiin munimaan. Muniminen tapahtui munimistassin avulla. Musiikin soidessa piti koitta munia oikein kovasti; vispattiin siipiä, koipia, ja heilutettiin pyrstöä. Lopulta vanteen sisään ilmestyi jokiselle oma munittu muna!
Kaiken päätteeksi munat otettiin vanteen sisästä ja rentouttavan musiikon soidessa taustalla lintuparista toinen aina hieroi munalla toista ja sitten vaihdettiin. Todella hauska ja mukaansa tempaava jumppa pienten kanssa!
2 kommenttia:

Unknown kirjoitti...

Mahtava idea :) Mistä olet noita huiveja saanut?

Aurinkotäti- kirjoitti...

Ihan olen isona palana ostanut sifonki tyyppisiä kankaita kangaskaupasta ja leikelly palasiksi. On niin monikäyttöisiä, että päätin hankkia :)