maanantai 2. kesäkuuta 2014

kesäkuun suunnitelmia

Tietokone lähtee kesähuoltoon ja näin ollen toivon blogin päivityksienkin ja erityisesti kuvien latauksen helpottavan,. Blogi jää nyt kesätauolle vaikka itse jäänkin lomalle vasta heinäkuun alusta. Blogin lomailun takia laitan erityisesti teille vanhemmille hieman ylös suunniteltuja juttuja kesäkuulle:
vk 23: puistotour ( leikkikentillä tapahtumaa) +sateenkaarimaalausta. Uimarantareissu keskiviikkona.
vk 24 maanantaina kevätretki launeen perhepuistoon ja yli-marolan kotieläinpihalle Lahteen. Lettukestit keskiviikkona
vk25:juhannukseen perehtymistä erilaisten tehtäväpisteiden avulla. Huom. Perjantaina vapaapäivä! Uimarantareissu joku päivä
Vk 26 retki kouvolan liikennepuistoon

 Näitä tapahtumia tarkennan sitä mukaan kun hoitoaikoja tulee :)
ihanaa kesää blogin lukijoille, elokuussa blogi alkaa taas elämään!

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos tästä blogistasi, jonka löysin sattumalta. Olen lukenut sitä suurella innostuksella. Olen lastentarhanopettaja, mutta ensi syksynä aloitan perhepäivähoitajana lasteni ollessa pieniä. Täältä olen saanut paljon uusia ideoita uutta haastetta varten. Iso kiitos! :)

Anonyymi kirjoitti...

Hei, minäkin löysin blogisi sattumalta ja kuten edellinenkin kirjoittaja niin minäkin olen lastentarhanopettaja. Olen palaamassa syksyllä hoitovapaiden jälkeen töihin päiväkotiin ja täältä sun blogista tuntuukin löytyvän paljon kivoja ideoita toimintaan lasten kanssa, kiitos tästä! Ja erityisesti rispektii sinulle, että jaksat perhepäivähoitajana (siis käsittääkseni YKSIN lasten kanssa) järjestää heille näin paljon kaikenlaista virikettä!!! Ne muutamat kosketukset mitä minulle on ollut perhepäivähoitajien työhön on antanut työstä ihan erilaisen kuvan, kellään heistä ei ole ollut aikaa/energiaa/motivaatiota järjestää lapsille näin monipuolista ja hyvin suunniteltua ohjelmaa(siis vapaan leikin lisäksi)! Nostan sulle todellakin hattua!!! On todellakin ihmeellistä, että jaksat jostain kaivaa juuri noita edellä mainitsemiani aikaa, energiaa ja motivaatiota tällaisten juttujen järjestämiseen vaikka suunnittelut, valmistelut ja toteutukset täytyy tehdä yksin ja vaikka arkesi on varmaan varsin kiireistä ihan jo lasten perushoidon ja ruoanlaittojen yms. kanssa. Ja vaikka kyseessä taitaa kohdallasi olla useimmiten verrattain pienet lapset. Ja kun tiedän omastakin kokemuksesta, ettei lapsiryhmän hallinta yksin ole aina ihan helppoa, kyllä siinä monesti hiki tuppaa tulemaan. Joten: Vau! Vaikuttaa siltä, että olet oikeastaan yhden naisen päiväkoti ja näköjään just oikealla alalla... :)

Aurinkotäti- kirjoitti...

Iso kiitos kirjoituksista, ihan tippa tuli linssiin kun niitä näin amutuimaan ekana kesälomapäivänäni luin kirjoituksenne ♡ Onhan se totta, että yksin täytyy arkea pyörittää ruokineen ja perushoitoineen, mutta kyllä kaikki tuntuisi aika sisällöttömältä ja huonolla omalla tunnolla töitä tekisin, jos en lapsille toimintaa suunnittelisi. Päiväkoti taustan (lastenohjaaja tutkinto +
päiväkotityötä tehneenä) tämä toiminnan suunittelu toki on helpompaa kuin ihan perhepäivähoitajan opinnoilla, mutta kyllähän suurin asia on motivaatio ja halu tehdä työtä tähän tapaan. Innostus musiikkiin ja pianon soittotaito eivät myöskään ole yhtään hullumpi juttu ja olenkin saanut pitää nyt vuoden ajan yksityisten perhepäivähoitajien muskaria ♡ Olen myös saanut jonkin verran kritiikkiä siitä, kuinka perhepäivähoidon tulisi olla vain sitä kodinomaisuutta leikki, ruoka, hiekkalaatikko). Olen kuitenkin toiminut omien lastenikin kanssa näin aina, olemme askarrelleet, tehneet retkiä ym. Kotiäiti aikana, tämä on minulle sitä kodinomaista arkea. Illat sitten touhutaan, harrastetaan, katsellaan telkkaria ym ja jos tekisin vuorotyönä tätä, niin silloin toimisimme iltaisin niin.
Haastavaa on ajan löytäminen suunniitteluun, mutta onneksi on päiväuniaika ♡ blogi täytyy myös keretä päivittämään päiväunilla, koska olen pyrkinyt siihen, että illat ja viikonloput ei tehdä töitä. Paljon enemmänkin on ideoita kuin mitä pystyy toteuttamaan ja ensi vuonna meno hieman muuttuikin.
Ensi syksystä alamme käymään kuukauden ajan läpi yhtä satua, on siis kuukausi aikaa käydä aiheita aina läpi, ihanaa! Ryhmä on myös ihanteellinen, pienenikin täyttävät vuoden vaihteessa jo 3 vuotta ja isommat ovat nyt jo 4 ja 5 vuotiaat! Arjen hallintaan haasteita tuo kaikkien lasten viikkovapaat, useat terapiat, ja päiväkerhot, eli ensi vuonna on pakko alkaa tinkimään jostain, jotta meille jää aikaa puuhastella yhdessä ja aikaa jää ihanasti myös sille kaikista tärkeimmälle puuhalle; LEIKILLE. Nämä kommentit kannustavat kyllä aina jatkamaan samaan tapaan, iso kiitos teille!