tiistai 4. marraskuuta 2014

Lokkuun puuhat

Lokakuun punaisena lankana kulki satu "Tino, pieni tulikärpänen" Sadun pääteemana on yhdessä tekeminen ja satu osoittaa sen, että yhdessä pystytään moneen sellaiseen asiaan mihin yhdessä ei pystytä.
Tähän teemaan meillä jäi aikaa kolme viikkoa, sillä alkukuukausi meni vauhtivarpaan merkeissä.

Kuukauden satuun tutustuttuamme askartelimme samanlaisen kuun yhdessä, jonka tulikärpäsetkin saivat tehtyä sadussa yhteisvoimin. Tästä kuusta tuli lapsille tärkeä rauhoittumisen paikka erityisesti aamuisin hoitoon tullessa. Kuu oli kaunis elementti hämyisessä huoneessa ja moni lapsi latasi aamuisin itseensä virtaa matolla pötkötellen kuun valaistessa <3

Kuuhun askartelimme jokainen myös oman tulikärpäsen. Tulikärpänen syntyi kirkkaista pääsiäismunan sisuskuoresta, johon teimme pohjaan reiän, mihin mahtui työntämään yhden kuuta valaisevista jouluvaloista sisään. Siivet ja tuntosarvet askarreltiin kultaisesta askartelufoliosta ja tussilla piirrettiin kasvot pörriäiselle.

Juttelimme kovasti yhdessä puuhailusta ja mietimme mitä kaikkea pystymme yhdessä puuhaamaan, sellaista mitä ei yksin voisi tehdä. Eräänä aamuna meillä olikin sitten yhteisprojekti edessä: Lattialta löytyi nauloja, ruuveja, porakoneita, vasaroita ja kasa outoja puisia paloja (lasten pinnasängyn osat purettuna ja vähän muokattuna). Niistä piti sitten yhteistuumin saada aikaiseksi kioski lasten leikkeihin! Voi jestas sitä intoa ja riemua!!!! Ja voihan nenä kun ei se kioski valmistunutkaan hetkessä vaan oli monen päivän projekti!!! Silloin kun ei rakenneltu, lapset kysyivät koko ajan "milloin jatketaan taas sitä?" "milloin se on valmis?" ja he keräsivät myytäviä tuotteita ym. kioskia varten valmiiksi. Hieno projekti yhteistoiminnan kannalta; yksi ruuvasi, toisen piti pitää kiinni, hahmotellessa kioskia kaikki pitivät seinien ym. osia paikoillaan ym. Lopuksi lähdettiin kangaskauppaan yhdessä valitsemaan kioskiin kattokangasta ja eihän sekään ihan helppoa ollut. Itse olin miettinyt perinteistä raidallista kangaskattoa, tyttö halusi pinkin hello kitty kankaan j apojat poikamaisia kankaita. Taas huomattiin että piti löytää kangas, joka kävi kaikille. Onneksi sellainen löytyi ja päästiin antamaan loppusilaus kioskille!


Kioskiin piti toki myös leipoa vielä vähän tarjottavia muoviruokien rinnalle, niinpä taikataikinasta leivottiin pipareita ja muffineita. Slurps. Tässähän ne viikot sitten hurahtivatkin kaiken muskarin, liikunnan, kerhoilun ym. rinnalla.

Lisäksi pidimme yhdessä perhepäivähoitajien kanssa lapsille yhteistoiminnallisen halloweenradan, josta pääset lukemaan lisää osoitteesta www.ypphiitti.blogspot.com


Tässä kuussa oli myös sadun päivä ja kirjastossamme oli satuviikko. Kävimme satutunnilla jonka jälkeen pääsimme käymään läpi kirjaston satuseikkailun. Kiitos kirjastolle kivasta ohjelmasta!


Muutama kuva myös lasten vapaasta leikistä: 


Ei kommentteja: