perjantai 16. toukokuuta 2014

Kevätkylvöjä

Tällä viikolla on tutustuttu kylvämiseen. Olemme lukeneet puutarhaan ja kylvämiseen liittyviä satuja ja hassu yhteensattuma olikin, että myös tämän viikon satutunnilla kirjastossa luettiin saman aiheen kirjallisuutta lapsille :)
nimikyltit kasvimaalle

onpas erilaisia siemeniä
siemeniä vakoihin...ei oo helppoo!
Olemme tutkineet erilaisia siemeniä ja miettineet mitä kasvit tarvitsevat kasvaakseen. Ostin erilaisia siemeniä ja kävimme myöhentämssä maata istutuslaatikoista. Totesimme että kuohkea maa on hyvä kasvualusta ja kukas sitä pitää kuohkeana? No kastemato tietenkin!

Laatikkoon on tullutkin pari uutta asukkia, muttama kastemato on päässyt laatikkoon asumaan tien varrelta ;)

Ostettujen siementen pusseista askartelimme siementen kasvupaikoille nimikyltit. Ne on laminoitu niin kestävät luultavasti koko kesän ajan penkissä.

Kasteluongelmia ei tällä viikolle ole ollut, siemeniä kylväessäkin ripotti vettä taivaalta. Eilen paistoi aurinkokin, eli kaikki olosuhteet hyvälle kasvuun lähdölle on olemassa. Nyt vain sitten odotetaan.

Ois ollu helpompaa kun ois ollut poutaa...
Ensi viikolla jatkamme vielä perunan maahanlaitolla ja mietimme mitä puutarhasta voi jo nyt syödä.
Maailman hauskimmat leikit on KURALEIKIT!
Nimikyltit paikalleen!


Synttärimuffineita koristelemassa

Tällä viikolla on myös juhlittu synttärisankaria 5v, joten herkuttelemaankin on päästy. Sankari kun saa perinteisesti toivoa vielä laulun joka lauletaan, niin onpahan tällä viikolla lauleltu vielä joululaulujakin; porsaita äidin oomme kaikki ;)mitäs täällä kortissa lukee?Palloja reikiin!
Uloskin on tullut uutta; olen pitkään pohtinut miten saan lapset innostumaan ilman erillistä koko aikaista ohjausta heittelemään yläkautta ja alakautta palloa. Erään kaupan eteistiloissa jaettiin kangaspaloja ilmaiseksi viime viikolla ja käteeni osui kangas, joka tuntuu olevan melko lailla sään kestävää. Silloin tajusin mitä teen; heittokankaan, johon palloja yritetään heittää reikiin! sellainen on nyt sitten meillä pihalla käytettävissä, kiinnitin kankaan jalismaaliin, täytyy miettiä sille vielä parempi paikka jossain vaiheessa :) Porukka tuntui innostuvan kovasti! Mites kollegat olette keksineet omalle liikkumisalueellenne/pihalle erilaisia virikkeitä, jotka houkuttavat lasta kehittämään liikunnallisia taitojaan leikkien sivussa? Itseäni himottaisi kovasti virittää vielä omenapuiden väliin kaksi narua, jota pitkin kävellään ja ylemmästä pidetään kiinni ym....Kovasti olisi ideoita kun saisi vain niitä toteutettua. Olisi ihanaa kun ympäristö olisi mahdollisimman salliva ja mahdollistava liikunnalliselle kehitykselle.


taas vähän värejä leikin lomassa ;)
perhekerhon kivat lelut!


Perjantaina vielä perhekerhoiltiin, tämä olikin kevään viimeinen perhekerho. Ensi syksynä sitten taas :)

Ei kommentteja: