keskiviikko 10. lokakuuta 2012

Aleksis Kiven päivä 10.10.2012

Maanantaina käytiin lasten kanssa muskarissa ja yleisurheilukentällä hieman juoksentelemassa :) Tiistaina lapsilla olikin vapaapäivä.

Tänään vietimme Aleksis Kiven ja suomalaisen kirjallisuuden päivää. Kerroin lapsille hieman Aleksis kivestä ja totesimme, että lippukin liehuu salossa Kiven syntymäpäivän kunniaksi. Tästäpä saimmekin hyvän sillan siihen, millaisia tarinan kertojia itse olemme.


 
Kaivoin kirjavarastostani hassun kirjan: siinä oli vain kuvia,
 ei tekstiä ollenkaan! Kirjan nimi oli Haista, maista 
herkkulettuja ja kuvat vievät lapset puolen hehtaarin
 metsään nallepuhin ja ystävien kanssa seikkailemaan.


 

Lasten kanssa katseltiin ensin kuvia läpi ja sitten keksittiin kirjaan oma tekstitys. 


Tällainen tarina siitä lopulta syntyi:

Nalle puh jotain haistelee, mutta se ei tiedä mistä hyvä haju tulee. Nalle puh lähti koloon katsomaan menikö haju sinne. Nalle puh meni liukumäkeä alas myyränkoloon ja hiirenkoloon. Sitten se kiipeää tikkaita ylös Kanin porkkanamaalle. Se ryömi kolosta pois. Ampiainen on porkkanan päällä.
Nalle puh kiipeää puuhun ja kävelee ilmassa narulla. Nalle puh tippuu ja jää pyykkipojilla kiinni narulle. Nalle puh painaa niin paljon, että se se putosi veden pohjaan asti. Nalle puh nousee vedestä ja nousee puun oksan päälle istumaan. Nalle puh tippuu vesiputouksesta ja pssstt, se tippuu! Se meni omaan kotiin omaan sänkyyn nukkumaan eikä laittanut ovea kiinni. 
Sitten se herää ja menee Kengun kotiin, siellä se tuoksuu! Ne tekee lettuja! Nasu, Kengu, Tiikeri, Kani ja toi pieni kenguru syö kaikki lettuja siellä!  

Kirjoittanut: poika5v, poika 3v ja tyttö2,5v +  Äänitehosteet poika1,5v ;)

PS. Jos jollain on tiedossa lisää tällaisia tekstittömiä lasten kirjoja niin ottaisin vinkin mieluusti vastaan :)
Ei kommentteja: