maanantai 15. lokakuuta 2012

Sadepäivän metsäretki


 sataa sataa ropisee...

...Mutta sehän ei meitä haittaa, metsään lähtään, on keli mikä tahansa :) Ei muuta kuin ensin kunnon kerros lämpösiä vaatteita alle, perus ulkovaatteet päälle ja sitten vielä kurakamppeet siihen päälle ja niin meitä lähti 6 pientä michelin ukkoa tänään metsään ja yksi vähän isompi täti michelin...oltiin varmasti hauska näky parijonossa ja kori mukana heluen mennessä metsään ;)
Ekana piti heti rynnätä tutkimaan, oliko ne muurahaiset vielä hereillä; EI OLLU! "No nyt ne sit on menny tekemään sitä horrosta!" oli erään lapsen päättelyn tulos. Siitä päästiinkin aiheeseen talvehtiminen ja käytiin läpi eri eläinten talven vietto tapoja, muuttolinnut, karhu, siili ym...ja muistuteltiin toisiamme, että lintulauta pitää muistaa laittaa talveksi pikkullinnuille!kovan jututstelun jälkeen päätettiin leikkiä KIM- leikkiä metsässä. Leikin ideana on siis muistaa, mitä tavaroita edessä on ja yksi niistä poistetaan muiden pitäessä silmiä kiinni. Kuka keksii nopeiten, mikä esine puuttuu?


 Sitten vaan majalle mars! Majalla  leikittiin hetki ja lopuksi juotiin lämpimät mehut puun juurten päällä istuen. Kyllä oli hyvää kylmän ja sateisen päivän keskellä tuo lämmin mehu ♥ 

 

Lokakuun satu Nuutti tontusta ja hänen puuhistaan luettiin sitten vasta sisällä ja sielläkin kuinka ollakkaan puhuttiin eläinten talvehtimisesta. Lisäksi päästiin kurkkaamaan hieman tonttujen tapoihin, tiesittekö esimerkiksi, että tontut eivät riisu hiippalakkiaan koskaan, eivät edes nukkumaan mennessä!
Iltapäivästä päästiin sitten vielä värittämään Nuutti ja Kerttuli tonttujen värityskuva vihkoon kynttilän valasitessa puuhastelujamme :)

Tunnelmallista alkuviikkoa!
Ei kommentteja: