tiistai 15. tammikuuta 2013

Hernepussiliikuntaa

 Huomasin eräs päivä, että tänne tulee lähinnä laitettua ylös askarteluja ja niinpä esim. liikuntajutut jää helposti kuvaamatta ja tänne ylös laitettua. Niinpä välillä jotain liikunnallistakin tänne: hernepussin kanssa liikkumista! 

 


Tänään liikuteltiin hernepussia ja toisiamme kaikin mahdollisin keinoin aamusta. Aloitimme aamutuokiomme hernepussin kuljetuksella. Hernepussia kuljetettiin ensin pään päällä ja selässä kontaten kuljettaen, jonka jälkeen lapset itse keksivät leuan alla kuljettmaisen, rapukävelyssä vatsan päällä kuljetuksen ja polvien välissä kuljetuksen.


 


Sitten heiteltiin hernepussia koriin, jolloin päästiin harjoittelemaan niin ala- kuin yläkautta heittojakin. Huomasimme, että alakautta heitettynä pussi meni helpommin koriin, yläkautta heitossa se kimmahti helpommin lattiaan liian aikaisin. 

Tämän jälkeen laitettiin jokaiselle oma hernepussi lattialle ja alettiin leikkimään. Musiikki soi taustalla, jolloin piti aina liikkua jollakin määrätyllä tyylillä. Kun musiikki loppui, piti mennä mahdollisimman nopeasti jollekkin hernepussille istumaan. Tänään liikuttiin kinkaten, hiipien, kävellen, pomppien ja tönkköjaloilla eteenpäin musiikin tahdissa.

 


Lopuksi päästiin vielä ruutuhyppely idealla hyppimään hernepussien päälle ja kokeiltiin myös nopeasti ja hitaasti kävelyä hernepussiviivaa pitkin. Se olin vaikeampaa hitaasti kuin nopeasti, vaikka aluksi lapset toisin luulivatkin ;)


Ei kommentteja: