perjantai 11. tammikuuta 2013

Lumiukko sisällä


Meillä näitä lumiukkoja rakennellaan nykyään sisälläkin ;) Lasten suureksi suosikiksi on nyt noussut herra lumiukko, joka kasataan joka päivä lörun avulla kasaan:

Teen, teen, lumiukon teen. Lumiukolleni laitan pään paikalleen! Ja aina joka kerta päätetään mikä kehon osa paikalleen laitetaan.

Lumiukon osat on päällystetty kontaktimuovilla ja kiinnitetään levyyn sinitarralla. Lapsi saa aina vuorollaan päättää minkä kehonosan kiinnittää paikalleen ja muut sanovat taustalla lorua.

Lumiukolle on olemassa hymysuu, mutrusuu ja viivasuu. Lapsi saa päättää mikä ilme ukolle laitetaan ja nykyään aina lumiukolle laitetaan mutrusuu. Sitten mietitään, mikä lumiukkoa harmittaa. Usein se on satuttanut itsensä jotenkin ja yhdessä puhallamme lumiukkoa, jotta sen tulisi parempi mieli. Sitten lumiukolle tuleekin taas hymysuu ja lapsetkin ovat iloisia! Tämän avulla on myös helppo alkaa lasten kanssa keskustelemaan tunteista ja siitä, mitä sillon voi tehdä jos kaveria sattuu tai alkaa harmittamaan, hyvä aasinsilta siis tärkeisiin asioihin lasten kanssa jutellessa!Näin iloinen veijari sieltä lopulta aina rakentuu!Ei kommentteja: