perjantai 25. tammikuuta 2013

Ulkopuuhastelujamme

Otetaanpa välillä katsaus meidän ulkona tapahtuviin puuhasteluihimmekin :) Ulkona on ollut aina vaan pakkasta ja pakkasta, joten kyllä tässä on täytynyt jotain luovaa ruveta keksimään kun ei niitä lumiukkoja ja kaikenlaista ihanaa rakenneltavaa ole millään päässyt tekemään. Pakkasta on nyt sitten hyödynnetty jäädyttämisen merkeissä. Olemme jäädyttäneet ulos ämpäreissä ja maitotölkeissä erivärisiä jäälohkareita ja lapset ovat rakennelleet niistä muureja lumilinnoihin. Ämpäreissä jäädytetyt lohkareet ovat nyt muuttuneet vielä rummuiksi, joita soitellaan keppien avulla ja samalla lauellaan taa- taa- ti-ti- taa ym. rytmejä :) Lisää väripuuhia on tiedossa pihalle sitten, kunhan saamme yhden suojakelin ensin, pitäsi nimittäin saada pienimuotoinen rakennelma ensin tehtyä ;) Ehkäpä tuo suunnitelma jossain vaiheessa toteutuu ja sitten siitä juttua ja kuvia lisää.Näistä tulee vihreitä rumpuja, simsala bim!


  
Ja tästä seoksesta tulee violettia!
Oikein kovina pakkaspäivinä on vesiä värjäilty sisällä maitotölkkeissä ja viety vain sitten ulos jäätymään :)
  Hienot rummut ja värikäs muuri metsämajalle samalla.
 Taa- Taa- Ti- Ti-Taa...Lisäksi pihalle on rakentunut "metsämajan" lisäksi takapihan tunneli ja loiva liukurimäki, joka tosin on melko vähällä käytöllä. Kyllä nuo lumikasat ihan kiipeilyyn on parhaat leikkipaikat, niistä lapset saavat aina jotkut leikit aikaiseksi :) Porukan pienimmätkin ovat nyt oppineet tuon kiipeämisen taidon ja riemun isompia seuraatessa.

 


 Tunnelin yli ja läpi vuorotellen... Mäki on pienille juuri sopiva, isommat siitä eivät pahemmin perusta loivuuden takia. Isompi mäki löytyy lähileikkikentältä joka taas tuntuu sitten pienistä vielä melko hurjalta... Metsään tekisi mieli päästä lasten kanssa käymään, mutta siellä on niin paljon lunta, joka ei kanna meistä ketään päällänsä, että mahdottomuushan tuo on...mutta jos kelit vaan sallivat, niin ensi viikolla lähdemme kyllä jollain keinolla luontoa tarkastelemaan, vaikka sitten ihan tieltä käsin jos ei muuten...
Ei kommentteja: