maanantai 13. toukokuuta 2013

Äitienpäivälahja

Tänä vuonna äitienpäivälahjoiksi päätin tehdä hieman haastavamman homman isompien kanssa ja muokata sitä sitten pienemmillle helpommaksi. Halusin, että lapset pääsevät perinteisen askartelun ohella kokeilemaan myös vasarointia ja niinpä syntyi idea oikein perinteisestä naula-lanka työstä.

Aluksi maalattiin laudanpätkät valkoiseksi kuultomaalausidealla käyttäen valkoista peiteväriä puun pintaan.Sitten naulattiin lautaan nauloja sydämen muotoon ja pienemmät sinne tänne.
Isommat saivat tämän jälkeen alkaa vetämään vaaleanpunaisia lankoja narusta naruun ja tämä oli se todella vaikea vaihe. Autoin lapsia pitämällä narua aina tiukalla edellisessä naulassa kiinni, muuten hommasta ei olisi tullut mitään. Lapset kuitenkin itse päättivät mihin narun aina seuraavaksi vetivät ja tekivät sen itse :)


Pienemmät saivat laittaa omiin nauloihinsa kukkia. Toiset innostuivat liimaamaan kaksikin kukkaa päällekkäin, mikäs siinä, niin siitä tulee oman näköinen :)Keskelle liimattiin sitten vielä hama helmet.

Lopuksi taulun taakse taulukoukku ja taulut äideile olivat valmiit!


Kortit äideille toteutettiinkin tänä vuonna siarusvoimin. kummatkin hoitolapset ovat sisaruksia, joten tänä vuonna äidit saivat heiltä yhteisen kortin.


Ensin pienempi sisaruksista pääsi jalkapohjan maalaukseen. Jalkapohja värjättiin kolmella eri värillä ja painettiin pepriin perhosen siiviksi.

Tämän jälkeen piirsin perhoselle tussilla vartalon.
Isompi sisärus pääsi leikkaamaan saksilla perhosen ympärille sydämen ja kertomaan äidis
tä kivoja asioita, joita kortin taakse sitten kirjoitimme. Isompi sisarus sai myös tukikirjaimien avulla kirjoittaa korttiin sanan ÄITIPäätimme myös koristella itse lahjapaperit, joihin äitien lahjat käärittiin. Paperi koristeltiin perunaleimaisimia apuna käyttäen.Paperiin tuli eri värisiä perhosia, kukkia ja sydämiä, jokainen sai valita mitä omaan lahjapaperiinsa painoi :)Ei kommentteja: