perjantai 17. toukokuuta 2013

Kirjoja ötökkä - ja luontoteemaan

Laittelenpa tänne taas itselleni ylös hyviä kirjoja, joita on kiva ukea lapsille ötökkäteemaa ja keväistä luontoa ajatellen.

Iloiset ystävät ulkosalla on kiva kirja, jossa puolen hehtaarin metsän väen kanssa ollaan viiden eri tarinan voimin puuhastelemassa metsässä ja oppimassa paljon uutta. Tämä kirja on todellinen kirpparilöytö vuosien takaa. Sitä on luettu niin paljon, että sen kunto alkaa olemaan jo hieman rupsahtanut, mutta toimii hienosti ryhmässämme vielä varmasti vuosi tolkulla. Kuvat ovat isoja ja selkeitä, lapset jaksavat kuunnella niiden avulla tarinoita hienosti! Erityisesti "ötökkäjahti"- tarina sai ison suosion ryhmässämme tällä viikolla kun luimme tarinan ensin ja lähdimme sitten itse ötökkäjahtiin ulos :)


Ötökkäjahdin aikana löysimme myös vuoden ensinmäiset sammakonkudut ojasta ja niinpä saatiin hieno syy lukea Kirja Kurnuttajat. Kirja on todella lapsilähtöinen ja lapsille kerrotaan mukava tarina pikkutytöstä, joka kasvattaa sammakonkudusta sammakoita. Ainut asia mikä tässä kirjassa on ristiriidassa: sammakonkutu on rauhoitettua, sitä ei saisi kerätä itse kasvatettavaksi...eli tästä asiasta täytyy lapsille mainita kirjan lukemisen yhteydessä. Kuvat ovat hyvin selkeitä ja niiden avulla lapselle selviää hyvin sammakon kehitysvaiheet.

Olemme myös lukeneet Metsämaiden mennikäiset kirjan, jossa kerrotaan luonnon kevääseen heräämisestä ja siitä miten menninkäiset ovat tehneet perhosille siivet ja tulikärpäsille lyhdyt. Kuvat ovat tässä kirjassa erityisen kauniit ja tarina ihanan satumainen.

Maija tutkii luontoa on hyvä perusopus luontoaiheista joka vuoden ajalle. Sieltä pääsee joka vuoden aikana lukemaan lapsille jotain luontoon liittyvää faktaa :)

Ei kommentteja: