perjantai 3. toukokuuta 2013

Toukokuun laulut ja lorut

Toukokuun aiheina on ötökät, kevätsaurannan jatkaminen ja äitienpäivä. Ryhmään tupsahtaa uusi lorupussi, tällä kertaa ötökkälorupssi:

Tälle kuukaudelle tulee pari uutta laulua, tällä kertaa pikku papun lauluista:

VÄRIKÄS KANSA:

1.Kimalainen keltainen
on piikikäs ja pörröinen,
kimalainen keltainen x2

2.Perhonen sininen
etsii mettä kukkien,
perhonen sininen x2

3.Kirvat kilvan rouskuttaa
ne vihreästä voimaa,
kirvat kilvan rouskuttaa x2

4.Leppäkerttu julisti
punavärin omaksi,
leppäkerttu julisti x2

5.Muurahainen ruskea
jaksaa töitä puskea
muurahainen ruskea x2

6.Kärpänen kiiltävä
ei nuku koko kesänä,
kärpänen kiiltävä x2

7.Me naapureina asutaan
ystävinä usko vaan
me naapureina asutaan x2

8.Kaikki kirkkaat värit nää
toisiansa täydentää
kaikki kirkkaat värit nää x2
KAIKKI KIRKKAAT VÄRIT NÄÄ!

Tässä laulussa on todella kivasti yhdistetty pörriäiset ja värit ja tämän myötä laulu on hyvin käyttökelpoinen myös mm. jumpassa. Tähän lauluun on todella kiva tehdä myös erilisia toteutuksia laulamisen lomaan, niistä postausta sitten myöhemmin kun keretään puuhastelemaan :)SALAISUUS

Siemen kätkee sisälleen
salaisuuden suuren x2
Voiman ,voiman, voiman kasvamisen!
Varren, lehden ,varren, lehden, juuren!  x2

Tämä biisi on ihana kunnella sadeputken soidessa taustalla cd:ltä jä käyttää oikeaa rekvisiittaa kukan kasvusta siemenestä itse kukaksi. Aiemmasta postauksesta löydät ohjeet rekvisiittakukan tekoon.

Lisäksi tässä kuussa laulellaan nimi/tutustumislauluja kuten syksyllä, sillä ryhmäämme on tullut 2 uutta lasta, joten pientä ryhmäytymistä/tutustumista tehdään vanhojen tuttujen tutustumislaulujen avulla :)

3 kommenttia:

Sanna kirjoitti...

Kivoja lauluja ja edellisen postauksen kukka on todella oivallus! Käyn täällä kurkistamassa aina uuden päivityksen saavuttua. Kiitos, kun jaksat pitää näin upeaa blogia! Olen saanut monen monta ideaa.

Aurinkotäti- kirjoitti...

Kiva sanna kun jaksat käydä blogiani seuraamassa ja ihana kun muutkin saavat tästä ideoita itselleen! Se, että muutkin tätä blogia lukee, lisää päättäväisyyttäni pitää blogia, vaikka se välillä melko haastavaa ajallisesti onkin. Kiitos :)

Anu kirjoitti...

Hei,millaisia mahtaa olla nämä ötökkälorut?tämä on vanha postaus mutta tosi kivannäköisiä juttuja ötökkä teemaan joka omalla päiväkotiryhmällä myös ajankohtainen nyt:)