perjantai 27. syyskuuta 2013

Hieman rauhallisempi viikko

Tällä viikolla päätin antaa hieman enemmän aikaa leikille, sillä totuus on, että ryhmässämme on paljon puuhaa ja kun hoitolasten hoitoajat vaihtelevat, jää vapaa leikki erityisesti sisällä välillä melko vähille. Sitä pitäisi kuitenkin olla lapsilla paljon, leikkihän on lapsen työtä ja on todella opettavaista toimintaa. Tästä syystä jätämme pienen osan iltapäiväulkoiluista tekemättä jatkossa ja keskitymme hieman enemmä sisäleikkeihin, jossa syntyy tällä hetkellä tosi hyviä leikkejä porukalla :)

Tämä viikko alkoi Maanantaina Pöllövaarin vierailulla. Hän toi mukanaan pieniä kiviä, huovutusvillaa ja tammenterhon hattuja ja kertoi, että niistä saisi todella kivan väriset tammenterhot taikametsän taiakpuuta koristamaan :) Niinpä tuumasta toimeen ja huovuttamaan! Ja tulipa nyt testattua, että villa huopuu myös nestesaippualla, sillä olin muistanut vääri, eikä kaapeistamme löytynytkään kunnon mäntysuopaa. Hätä keinot keksii ja suihkusaippua toimi hienosti ;)Kyllä on pehmeää, ihanaa, sileää, ja vielä kerran ihanaa tuo huovutusvilla ja saippua yhdistelmä!
Pienillä oli haasteena saada tuosta muodosta pyöreää kivestä huolimatta ja välillä autoin pyörittelemisessä :)

Kuuma- kylmä uitot tehtiin pienissä astioissa siivilää apuna käyttäen, näin ei kenenkään kedet palaneet :)Sitten vain liimalla kuivatuksen jälkeen tammenterhohatut kiinni ja kauniita tuli!

Olemme myös tällä viikolla keränneet luonnosta talvivarastoja esim. käpyjen, tammenterhojen ym. askarteluun liitettävän suhteen sekä ihastelleet ja etsineet luonnosta eri syksyn värejä.
Hoitotytttö löysi uudesta syysistutksestani vaikka kuinka montaa väirä :)

Osa porukasta pääsi myös laittamaan ulkoiluaikana kanervia ruukkuihin ja sieltähän se puolukkapuuron punainen värikin bongattiin!


Ja tässä on kyllä väriä kerrakseen kun pääsimme kauniiden vaahteranlehtien ympäröimäksi!


Viikolla musikaalinen porukkani pisti taas kerran bändin pystyyn. Kyllä heitä on ihana katsella kun lapset kaivavat kaikki soittimet esiin, laittavat mankasta cd levyn soimaan ja leikkivät bändiä :) olen varma että tämä leikki on pitkälti johtuvainen siitä, että meillä on kaikki soittimet koko ajan lasten saatavilla, käytössä on myös lapsila piano ja näin ollen ympäristö ohjaa lapsia soittamaan ja laulamaan myös leikkiaikana :)


 Siinä kelpaa jo tanssahdellakkin kun on hyvää musaa ja kaiken ikäiset on hommassa mukana :)Ulkona on alkanut toden teolla viilenemään ja siksi on täytynyt keksiä sinnekkin vähän muutakin puuhaa kuin keinumista ja hiekkalaatikolla leikkimistä.
Luikumäki on mäen päällä ja yllättävän lämmin tulee tuossa puuhassa kun auto lasketaan alas ja sitä lähetään hakemaan ja taas noustaan mäki ylös ;) Samalla tämä on älyttömän hauska leikki! Ruutuhyppelyssä tulee lämmin!


Rengasjuoksua nopeasti :)

Viivakävelyä kiemuraista reittiä pitkin. Tämä oli kuulemma rallirata ;)
Sisällä siis pääasiassa on leikiskelty, mutta toki myös muita pikkujuttuja on puuhasteltu esim. nämä geometriset muotopalikat on innostaneet isompia :)
Tänään oltiin myös ensimmäisen kerran oikein kunnon jumppasalissa jumpalla kunnallisten perhepäivähoitajien kanssa. Kyllä oli kivaa, iso kiitos kunnalliset pph kutsusta ! Aiomme ehdottomasti jatkaa mukana porukassa :)
Pompitaan pompitaan, jee!!!!!

Ensi viikolla alkaakin kaksiviikkoinen vauhtivarvaskamppanja, jonka tarkoituksena on painottaa toiminnassa liikuntaa ja erityisesti tänä vuonna ulkoliikuntaa. Eli niissä merkeissä sitten kaksi seuraavaa viikkoa :)
PÖÖ! ja hauskaa viikonloppua kaikille!


Ei kommentteja: