perjantai 20. syyskuuta 2013

sadonkorjuujumppa

Perunoita maasta


Tämän viikon teemana on ollut sadonkorjuu ja päätin tehdä jumpastamme oman postauksen niin se on sitten myöhemminkin helppo löytää tuolta liikunta- tunnisteen alta.
Tämä jumppa perustuu mielikuvitukseen eikä vaadi minkäänlaisia välineitä. eli sen pystyy toteuttamaan käytännössä missä vain, ulkona tai sisällä.

Kaalinkerä
Menimme hiekkakentälle ja siellä aloitimme jumpan hypiskelemään iloisella (mielikuvitukselliselle) pellolle satoa korjaamaan. Saavuimme pellolle, jossa kasvoi viljaa ja päätimme niittää viljat heluttelemalla kumpaakin kättä vuorotellen sivulle. Kun heinät oli kaadettu, nostimme heiniä seipäille oikein korkealla ja kurotimme taas maasta ottamaan uusia heiniä (ylös-alas liike). Kun viljat oli puitu, huomasimmekin, että pellon laidassa olisikin ollut puimurit...no mitäs tuosota, lähdimme niillä ajelemaan hedelmätarhalle. (Ratit käsissä viivaa pitkin jalka toisen eteen varpaisiin kiinni). Hedelmätarhalle saavuttuamme päätimme poimia puista omenoita, päärynöitä ja kirsikoita. (kurkottelua ylös, varpaillaan seisomista, koko kehon venytystä + kehon hallintaa varpaillan seisten). Kun puut oli tyhjennetty, huomasimme vieressämme kasvimaan, jossa oli kasvamassa perunoita. Nostimme perunaa syvältä maasta (jalat tikkusuorina, ei polvien koukisusta -> venytystä jalkoihin). Perunat nostettuamme huomasimme maassa kasvavan isoja kaalinkeriä (käydään kaalinkeriksi kyykkyyn maahan, selkä pyöreäksi) ja piiiiiiiitkiä porkkanoita (ollaan ihan tikkusuoria, kädet ylös taivaisiin ja varpaillaan). Päätimme lähteä katsastamaan satoa vielä marjatarhasta ja lähdimme sinne polkemalla pyörää. (polvien nostoja ja ohjaustangosta kiinni, jonossa toisia seuraten). Marjatarhaan päästyämme huomasimme, että sielläkin oli hyvä sato ja aloimme poimimaan marjoja (haara asento, ojennus keskivartalosta eteenpäin ja poimitaan marjoja edestä ->takareisivenytys) Koska sato oli niin hyvä, päätimme kokeilla vanhaa tapaa mehustaa marjat, survoa ne jaloin! (kunnon polvennosto ja voimakas tömistys maahan jaloilla). Sitten otimme marjoja pussiin mukaan ja lähdimme jousten kotiin päin. Kotona päätimme leipoa marjoista piirakan ja niinpä teimme hyvän pullataikinapohjan. (vaivataan käsillä "pullatakinaa" voimakkaasti alas ja ylös) kaulitaan taikina ja ripotelaan marjoja päälle. Piirakka työnnetään uuniin ja paistuessa kerkesimme tekemään vielä kunnon loppuvenytykset jaloille ja käsille. Lopuksi maisteltiin ja haisteltiin ihanaa piirakan tuoksua ilmassa :)
Omenoita puusta


Ei kommentteja: