perjantai 20. syyskuuta 2013

Sadonkorjuuviikko paketissa

yksi, kaksi...sormi mukana laskemisessa!
Tällä viikolla olenkin jo postaillut kaksi postausta tämän viikon puuhista,;juhlat ja jumpan. Nyt sitten vielä kokonaisuuskatsaus tästä viikosta.


Mikä ei kuulu sadonkorjuuseen?

Maanantaina askartelimme repimistekniikalla vihkoihin kasviksia, kuten jo aiemmin tällä viikolla kerroinkin. Kävimme myös läpi koerttien kanssa kuvia, jotka liittyvät sadonkorjuuseen ja lapset saivat myös miettiä mitkä asiat siihen eivät liittyneet. Samalla päästiin myös hieman isompien kanssa laskuhommiin, laskimme kuinkamonta mitäkin asiaa kuvassa oli.


omenakiisseliin omenaraastetta


Viikolla vietettin myös sadonkorjuujuhlia, käytiin nostamassa satoa (perunoita, porkkanoita ja omenoita) puutarhasta, jumppasimme ja keretiin muskariinkin. Viikolla olemme vaelmistaneet yhdessä kasvissosekeiton ja omena-päärynä kiisselin.kohta se kiisseli kuplahtaa!

omenapiirakkaan omenanpaloja leikkaamassa
kanelia tarvitaan!


porkkanaraastetta!
Kyllä tulee herrrrrkullisia sämpylöitä!


perunan nostossa
No tulihan se sieltä vaikka tiukassa oli!
iiiiiiso porkkana!


Tänään vietettiin leipomisaamu, leivoimme porkkanasämpylöitä ja omenapiirakan. Perhekerhossa kerkesimme myös käymään, joten melko puuhakas viikko on takana.

Ensi viikolla leikitään, leikitään ja leikitään, käydään vähän metsässä ja kootaan syksyn värit yhteen. Mitähän värejä ollaan vahingossa opittu kun niitä on viikkojen varella tupsahdellut sieltä sun täältä?Ei kommentteja: