perjantai 7. maaliskuuta 2014

Laskiaisviikko ja sairastelua

Tällä viikolla piti viettää porukalla laskiasiviikkoa. Alkuviikon hoitolapset olivat kuitenkin ikävä kyllä kipeinä ja puuhastelimme laskiaishommia oman poikani kanssa kahden. Olimme luvanneet tehdä Tiistaiseen laskiastapahtumaan pullat, joten Maanantaina aloimme poikani kanssa leipomaan pullaa.

Heppoja ruokkimassa porkkanoilla
Tiistai sujui laskiastapahtumassa, jonka järjestimme yksityisten perhepäivähoitajien kesken. Tapahtuman ohjelmaa muutettiin hieman; pulkkailun sijasta metsään oli rakennettu rastirata, lisäksi lapset pääsivät ratsastamaan poneilla ja tutustumaan maatilan eläimiin kuten kanoihin.
Lopuksi grillasimme makkarat ja herkuttelimme laskiasipullilla.
Ponin harjaustaPoniratsastusta
Makkara ja laskiasipulla masitui hyvin!


Keskiviikkona saimme taas osan hoitolapsistakin taas hoitoon, tosin loppuviikko päätettiin ottaa rauhallisesti, jotta lapset saisivat rauhassa parantua kokonaan. Niinpä loppuviikon ohjelmasta otettiin jumppa pois. Maalasimme ikkunaan uuden keväisemmän kuvan, perhekerhoilimme ja kävimme satutunnilla. Satutuniilla olikin kiva yllätys, kaikki osallistujat saivat nostaa satutunnin lopuksi lorun pussista ja sai kortin kotiin viemisiksi.
Ulkoilut on pidetty hieman lyhyempinä kuin normaalisti ja puuhastelu on ollut enemmän muovailun, värittelyn ja rauhallisten leikkien siivittämää. Toivottavasti nämä keinot ovat auttaneet lapsia paranemaan kuntoon ja ensi viikolla saadaan mennä taas täysillä kohti uusia juttuja.

Ensi viikolla onkin väriviikko, kasaamme hieman yhteen väreihin liittyviä opittuja asioita ja huomioimme värit ihan erityisesti toiminnassamme. Olen yrittänyt puuhastella vuoden teeman; värien parissa tänä vuonna melko vaivihkaa, en ole nostanut niitä lapsille erityisesti esille, vaan "piilo-opetan" asioita heille koko ajan toiminnan mukana. Tämä on mielestäni hauska kokeilu, pitää vuoden punainen lanka hieman keskeisestä toiminnasta piilossa ja katsoa kuinka hyvin lapset silti oppivat asioita. Ajatus on itselläni koko ajan esillä, mutta en tee sitä täysin näkyväksi lapsille. Tuntuu toimivan silti hienosti :) Mutta ensi viikko siis sitten värien parissa :)

Ps. Tuota laskiasriehan toimintaa ja muutakin yhdistyksemme yhteistä puuhastelua voi käydä tarkemmin kurkkaamassa yhdistyksemme blogisivuilla: www.ypphiitti.blogspot.fi

Ei kommentteja: