perjantai 21. maaliskuuta 2014

Talvi kevään keskelle

Tällä viikolla onkin melko erilaiset maisemat kuin viime viikolla, maahan satoi lumi ja kevät ja sulat, lähes kuivat maat on vain muisto. Tällä viikolla oli alunperin tarkoitus lähteä lintutornille bongaamaan lintuja ja aloittaa niiden osalta kevätseuranta, mutta koska saimme uudestaan valkoisen maan, siirsimme lintutorniretken parin viikon päähän.

Tällä viikolla on nautittu lumesta ja ulkoilusta. Tuuli on ollut välillä navakkakin ja pakkanen hipoo öisin -15. Aurinko paistaa päivisin kuitenkin jo niin lämpimästi, että nollan huitteilla mennään ja nytkin vesi vain tippuu ränneistä ja on ihanan keväinen olo!

Tällä viikolla kaivoimme sukset esiin ja näin ollen saimme edes muutaman kerran enemmän hiihtää tänä vuonna kuin mitä viellä viime viikolla ajattelin :) Pulkkamäkeäkin on kulutettu ahkerasti.

Alun perin ajatuksissa oli ollut tälle viikolle oikean linnun näköisen linnun askartelu, mutta koska lintuaihe siirtyi tuonnemmas, loimmekin satulinnun kaapin pohjien materiaaleista. Tässä pääsi leikkaamaan, liimaamaan ja harjoittelemaan taittelua haitarisiipien kohdalla.

Tällä viikolla olemme myös viettäneet 4 vuotis synttäreiä, sankari leipoi kaikille leivokset ja sai ryhmältä onnittelut + kortin. Sankari sai myös perinteiseen tapaan toivoa jonkun laulun jonka yhdessä laulamme. Tällä kertaa toivelauluna oli "kanalaulu" pääsiäisohjelmistostamme (fröbelit)
Vanhat muovailuvahatkin lakoivat olemaan aikansa eläneitä ja näin ollen teimme uudet. Ohjeen muovailuvahaan löydät täältä: http://aurinkoipanat.blogspot.fi/2012/11/kotitekoinen-muovailuvaha.html
No sehän tietysti tarkoitti sitä, että uusilla muovailuvahoilla on myös muovailtu ahkerasti, niin ihanan pehmeät ne taas on :) Tässä kuvassa muuten kollegoille hyvä malli siitä, kuinka sanojen opettelua voi opetella monessa yhteydessä. Mukana kuva, muotti ja muovailuvaha lisättynä opeteltavaan sanaan äänenä, motivoi kovasti harjoittelemaan!Myös satutunnilla ja perhekerhossa on tällä viikolla käyty, perhekerhossa oli huippumäärä osallistujia, ihan kuin kokonainen päiväkotiryhmällinen!

Aurinkokin on kadonnut pilvien taa ja pieni vesisade alkoi, saas nähdä minkä näköinen piha meillä ensi viikolla on.... Hauskaa viikonloppua kaikille!
Ei kommentteja: