perjantai 14. maaliskuuta 2014

värien sekamatelisoppaa :)

satupuun opittuja värejä

 Tällä viikolla on perehdytty oikein kunolla väreihin. Viikkoa alkoi pöllövaarin vierailulla, hän toi tammi-helmikuun opitut värit (sininen ja, valkoinen ja vaaleanpunainen) satupuuhumme ja se alkaakin olemaan jo kivan värikäs. Pöllövaari myös esitteli ystävänsä tilkkutäkkiä muistuttavan elmerinorsun porukalle ja muistelimme lukeneemmekin hänestä aikaisemmin. Saimme ryhmään ison kasan elmeri norsu kirjoja luettavaksi. Samalla pöllövaari jätti meille elmeri väripelin, jota aloimme heti pelaamaan. Tässä pelissä oli mukana elmerin kuva, värikynät ja 2 värinoppaa. jokainen heitti vuorollaan noppia ja väritti elmeriltä 2 ruutua niillä väreillä jotk nopasta tulivat. Tässä pelissä ei siis ollut yhtä voittajaa vaan kaikki kuvan loppuun värittäneet olivat yhdessä voittajia.
mikäs väri lapset tämä on?
Elmeri norsu peli menossa
Hienot Elmerinorsut


 Opetimme myös pöllövaarille oman värilaulumme, jonka olen muokannut hiiruli- nimisestä laulusta väreihin. Tästä tarkemmin maalis-huhtikuun lauluja postauksessa.

Viikolla on pelattu ja leikitty väripelejä ja leikkejä, kuten väri-kim, maa-meri-laiva leikkiä väreillä ja lautapelejä, joissa käytetään värejä.

Ruokapaikoille on aina silloin tällöin ja erityisesti nyt tällä viikolla menty värien mukaan. Joko niin että on käyty katsomassa oman vakipaikan kohdalta mikä väri sieltä löytyy ja käyty hakemassa luontani sama väri, tai sitten niin, että lapsi on saanut ottaa värikortin ja mennyt ruokailemaan siihen paikalle johon väri osuu. 

Tästä leikistä tuli huippujuttu. Eri väriset puupalikkatornit rampin alla, pikkuautoja ja värinoppa, jota heittämällä selviää, minkä värinen torni pitäisi saada kaadettua ramppia laskevalla autolla. Paljon opittavia asioita; tähtäämistä, värejä, palikkatornien kasaamista ja ennen kaikkea myäs jännitystä leikissä, osunko torniin!?! Vaikeutta voi vielä lisätä kasaamalla vain yksi torni kaikista palikoista (veikea tehtävä!) ja yrittää osua juuri siihen autolla :)


Tällä viikolla on bongattu värejä myös ruoasta ja kirjoiteltu niitä viikon ajalta väriympyrään vihkoon ylös.  Yllättäen kun rukaa alkaa oikein tutkimaan voi löytää myös muuta bogattavaa, esim. nopan vitosen ;)Tänään on vielä saanut liimailla eri värisiä ympyröitä simppeliin talo ja puu kuvaan ja kylläpä tuli kivan värikäitä luomuksia, ihan kuin karamellejä! Näiden kuvien avulla myös sadutin isommat vihkoihin.

Ei kommentteja: