keskiviikko 29. elokuuta 2012

Viikko- ja päivärytmiRyhmässä pyritään noudattamaan seuraavanlaista päivärytmiä:
6.00-jaksamisen mukaan leikkejä, lepäilyä, satuja tms.
8.00   Aamupala
8.30   Aamupiiri +päivän puuha esim. Askartelu
9.30   Ulos
11.00 Ruoka
12.00 Päiväunille
14.00 Välipala, jonka jälkeen leikkiä
15.00  Ulos
-17.00
Päivärytmiin vaikuttavat lasten hoitoajat, terapiat ym. Toimintaa suunnitellaan ryhmän tarpeiden ja innostuksen pohjalta. Viikkorytmiä antavat Tiistaisin jumppa ja muskari vaidellen vuoroviikoin ravilinnassa, Torstaisin perhekerho ja joka toinen Perjantai kirjastoreissu satutunteineen. Muina päivinä keskitymme vapaaseen leikkiin, askarteluihin ja kaikkeen siihen, mitä ryhmä tuntuu tarvitsevan/haluavan. Tällä hetkellä käymme esim. N. Kerran kuussa uimahallissa ryhmän lasten kanssa viettämässä elämyksellinen uintipäivä.


Toiminta on lapsilähtöistä ja pyrin pitämään monipuolisen liikunnan koko ajan arjessamme mukana. Tarjolla on koko ajan liikuntavälineitä ja liikumme ulkona niin metsässä, kävellen lenkkejä kuin potkuttelemalla potkulaudoin  (isommat). Meillä ulkoillaan joka päivä säällä kuin säällä, edes pieni hetki. Ainut meitä sisällä pitävä voima on kova pakkanen yhdistettynä tuuleen. Ukkosella ollaan vietetty monet muistorikkaat laulu- ja lorutuokiot lasitetulla terassilla sateen ropiinaa samalla kuunnellen ♡

AAMUPIIRI:


 Aamupiirissä käydään läpi viikonpäiviä ja sen päivän tapahtumia kuvien avulla. Piirissä yleensä myös laulellaan, soitetaan soittimia tai leikitään pieniä sääntöleikkejä aina ryhmän toimintaan nivoutuen ja pinnalla olevaan aihealueeseen liittyen. Piirissä voidaan myös lukea satu tai kertoa esim. viikonlopun kuulumisia kaikille ryhmäläisille.
Aamupiirimatolle keräännymme myös ennen ruokailua käsien pesun jälkeen. Matolla yhdessä lausumme ruokalorun ennen pöytään siirtymistä. Ruokaloruna meillä on tällä hetkellä käytössä tällainen versio:

Maanantaina makkarat tehtiin, 
Tiistaina tikut vuoltiin,
Keskiviikkona keitto keitettiin,
Torstaina tupaan kannettii,
Perjantaina perheelle annettiin,
Lauantaina liemi latkittiin, 
Sunnuntaina suu pyyhittiin. 
Hyvää ruokahalua!

loruun on myös sormileikki, jota käytämme loruttelun yhteydessä.Ei kommentteja: