tiistai 27. marraskuuta 2012

Marraskuun metsäretki

Menipä tämän kuun metsäretki myöhäiseksi...mutta yhteisiä hoitoaikoja on lapsilla ollut niin vähän, että nyt vasta sitten kerettiin oikein yhdessä retkeilemään. Metsäretket on ihania kun niissä on koko porukka mukana, ja se on yksi asioista joista en halua kenenkään lapsen jäävän paitsi :)

Parijonossa talsittiin lähimetsään ja hienostihan se alkaa jo sujumaan kun on oikeanlaiset parit porukassa :) Metsäretki aloitettiin perinteisesti piirissä seisten ja laulellen "Lähtekäämme metsään..." laulua. Tämän jälkeen juttelin lapsille, että kohta metsä muuttuu ihan toisen näköiseksi kun se saa lumipeitteen tällä viikolla (ainakin ennustusten mukaan). Niinpä jokainen lapsi sai etsiä metsästä kohdan josta halusi ottaa valokuvan vielä kun ei ole lunta. Tällaisia tuotoksia kameralle saatiin lasten kuvaamana:

Tyttö 4v kuvasi männyn taimen.Tyttö 2v halusi kuvata maata polun vierestä.


Poika 3v kuvasi risuja.


tyttö 2,5v kuvasi kannon.poika 5v halusi kuvan majastamme...


...ja poika 1,5v kuvasi mustikanvarvun.
Metsäämme on ilmestynyt yllättävän paljon kaikenlaista sinne kuulumatonta vuosien varrella ja viimeksi metsäretkellä juttelimme, että asialle on syytä tehdä jotain. Luonto ei ole kaatopaikka ja jos sinne jotain vie mukanaan, on se vietävä myös mukanaan pois! Niinpä otimme mukaan muovipussin ja keräsimme roskia ympäristöstä mukaamme roskikseen vietäväksi.
 Roskia etsimään!


Ja niitä löytyikin melkoinen määrä, ihan kokonainen pussillinen niitä metsästä pois vietiin...

Lopuksi kuunneltiin Marraskuun tarinana Nuutti tontusta ja hänen puuhasteluistaan ja syötiin evääksi aamulla leivottuja joulupipareita, nam!Ei kommentteja: