tiistai 12. helmikuuta 2013

Laskiaistiistai

 Laskiaistiistaita on tänään vietetty erinttäin perinteisin menoin. Aamu alkoi lasten tultua hoitoon pullan piastamisella. 
Tänään tuli esiin yksi kotimme ongelmakohta...vanha pöytämme vaihtui uuteen kokopuiseen pöytään ja sen päällä ei olekkaan yhtä mukava leivoskella pullataikinaa kuin edellisellä laminaattitasolla...tähän täytyy nyt keksiä jokin ratkaisu pidemmän päälle niin ei tarvitse lasten seisoskella tuolien päällä leipoessaan korkella tasolla...

 
Pullat paistettuamme lähdimme Laskiaismäkeen, jonne saapui myös muita perhepäivähoitajia oman lapsiryhmän kanssa. Siinä sitä laskettiin mäkeä innolla parin tunnin ajan, jonka jälkeen lähdettiin nälkäisenä ja uupuneena., mutta onnellisena kohti hoitopaikkaa.Toki laskiaismäessä pitää olla eväät mukana, eli pieni pullasiivu ja lämmin mehu antoivat taas uutta puhtia kiivetä joka laskun jälkeen mäen päälle uudestaan!
Hernerokka napaan ja unten maille! Uniaikana minä tuunasin pullat laskiaiskuntoon ja nyt ne odottavat syöjiänsä välipallalle...eli ei kuin kahvin keittoon, nam!

3 kommenttia:

Annu kirjoitti...

Me leivotaan nykyisen puisen pöydän päällä, ja pöytä on pysynyt ihan hyvänä. Edellisen pöydän päällä pidin isoa kerniliinaa, jota ei käytetty muuhun kuin leipomiseen.
Varmaan pöydän pintakäsittelykin vaikuttaa asiaan. nykyinen pöytä on öljyvahattua kovapuuta ja vanha oli lakattua mäntyä.

Aurinkotäti- kirjoitti...

meillä on tammesta tehty pöytä, joka on pintakäsitelty osmo colorin vahalla. Se on viikolla suojassa kerniliinan alla, koska on kyllä melko herkkä esim. rasvalle. Viikonloppuna sitten on puupinta esillä, mutta en tuohon kyllä pullataikinaa viitsi laittaa...voisi olla melko laikukas pöytä tämän jälkeen...tarvii varmaan hankkia jokin levy, jonka päällä leivotaan.

Annu kirjoitti...

Meidän pöytä on käsitelty Osmon öljyvahalla, jota pöydän tehnyt puuseppä meille suositteli. En kyllä muista mitä puuta meidän pöytä on, jotain tumman ruskeaa (akaasia tms.).

Leipomisesta ei pintaan ole kyllä jäänyt mitään jälkiä, ollaan leivottu pullaa, pipareita, leipiä...

Rumimmat jäljet on tulleet kun yksi lapsista keksi raapia pöytää haarukalla ;) sekin lähti hiomalla pois.

Tota levyä itsekin mietin aluksi, mutta sitten tuli vastaan sen säilyttäminen, ja toisaalta sitten kaikki eivät voisi leipoa yhtäaikaa. Mut joo ennen vanhaan keittiöissä oli sellainen leivinalusta ihan osana kaapistoa.