maanantai 11. helmikuuta 2013

Ystävänpäiväjuhlat isovanhemmille

Tänään aloitimme viikon ihanissa lauluntäyteisissä merkeissä :) Kyseessä oli perhepäivähoidon järjestämät ystävänpäiväjuhlat lasten isovanhemmille!
Väkeä saapui todella hienosti paikalle ja tilat alkoivat suorastaan olemaan ahtaat isoa piiriä tehdessämme porukalla :)

Kaikki olivat askarrelleet lapsille, hoitajille ja isovanhemmile ystävänpäivän merkiksi sydämet rintaan tai kaulaan. Meidän ryhmä teki tällaisia sydämiä:
Sydämiin kirjoitettiin jokaisen lapsen nimi ja isovanhemmat saivat omat "tittelinsä" sydämmeen.
 

Porukkaa tuntui jännittävän melkoisesti ennen tilaisuuden alkua...
Tilaisuudessa laulettiin ryhmämme helmikuun lauluja läpi ja tanssittiin ja leikittiin niitä isovanhempien kanssa yhdessä. Tilaisuus loppui yhteisiin pullakahveihin ja mehuihin ja kaikille jäi tilaisuudesta hyvä ja iloinen mieli! Kyllä oli mukava tavata lasten isovanhempia ja nähdä kuinka innoissaan lapset olivat heidän kanssaan puuhastelusta :) Tällaisia tilaisuuksia pitäsi olla enemmänkin, jossa useampi sukupolvi tapaa ja puuhastelee mukavissa merkeissä!


Iltapäivästä jatkettiin ystävyysteemaa vielä Ystävyyden talo- laulun johdattamana (Kts. Helmikuun lauluja postaus). Lauloimme laulun vielä läpi ja mietimme, miltä se jokaisen oma ystävyyden talo voisi oikeasti näyttää?  Kaivoimme esiin liitukynät ja vesivärit ja jokainen sai luoda oman ystävyyden talon omaan vihkoon. 
Ensin hieman liidulla hahmotelmaa paperille ja päälle maalattiin vesivärillä.


 

Yhdistävänä tekijänä selvästi kaikkien ystävyydentaloissa oli monivärisyys. Jokaisen talossa oli kirkkaita värejä paljon :)
Näin hienoja taideteoksia syntyi:
Itse ystävän päivänä en olekkaan töissä, joten tässä on pitkälti meidän ystävänpäivähommat tältä vuodelta. Huomenna jatketaankin laskiaisien merkeissä :)


4 kommenttia:

Mirkku kirjoitti...

Hei kaikki aurinkoipanat ja -täti!

Pajupellon väki lähettää talvisia terveisiä!

Teillä kuulostaa ja näyttää olleen aivan ihana päivä lasten ja isovanhempien kesken! Aivan ihanat ja symppikset nuo sydämet! :)

Me olemme järjestäneet yleensä joulujuhlat periaatteella, että lapset kutsuvat lähiomaisensa juhlistamaan Pajupellon joulua eli vanhemmat, sisarukset ja isovanhemmat.

Isovanhemmilta on tullut tästä myös meille tosi lämmintä ja positiivista palautetta, joten kaikki vaan järjestämään myös isovanhemmille tapahtumia. Isovanhemmathan ovat lapsille niitä tärkeimpiä ja läheisimpiä ihmisiä omien vanhempien jälkeen.

Olen myös kuullut järjestettäneen "kummien päivää". Sekin voisi olla kiva idea, omat kummithan ovat tunnetusti tietyssä vaiheessa ainakin lapsille tosi tärkeitä.

Terveisin
Mirkku Pajupellosta

P.S. Tuliko muuten se kesäarvonnan palkinto, eläinlorupussi koskaan perille? En saanut sinulta vahvistusta, kun varmistelin tuliko paketti perille. Aina välillä kun postissa jotain jää matkan varrelle. Jos tuli perille, niin toivottavasti siitä on ollut iloa teille!

Aurinkotäti- kirjoitti...

Hei Pajupellon väki! Pussi saapui nopeasti perille, laitoin siitä viestiäkin kiitokseksi, mutta onko sitten kadonnut jonnekkin bittiavaruuteen? Pussia käyteettiinkin kovasti syksyllä, nyt se on tauolla odottamassa uutta tulemistaan taas keväämmällä :)

Mirkku kirjoitti...

No hyvä, että pussi tuli perille ja näköjään katoaa postit sähköisessäkin postissa eikä vain tavallisessa...

Onneksi satuin löytämään blogisi "Ipanan" kautta!! :) Ja sain tämän askarruttaneen asian selvitettyä!

Vink, vink... Nyt on meillä uusi kisa käynnissä! Olisikohan nyt yhtä hyvä tuuri...?!

Kiva lukea muidenkin jutuista ja saada ideoita omaan toimintaan! Aikalailla näistä blogeista vinkkiä löytyy.

Tuo oma päivä ihan isovanhempia varten jäi muhimaan mieleen, taidetan toteuttaa sellainen meilläkin joskus!

Nyt täyttämään laskiaspullia! :)
Liukasta laskiaista ja pidetäänkös yhteyttä jatkossakin?!

Mirkku

Aurinkotäti- kirjoitti...

jaahas, taidankin suunnata sivuillenne taas ;) ja yhteyttä toki saa pitää, mukava kuulla muidenkin kuulumisia! Liukasta laskiaista sinnekkin!