tiistai 5. helmikuuta 2013

Runebergin päivän viettoa

Aamulla lapset ihmettelvät, kun aloin kaivamaan leipomiseen liittyviä tarpeita esiin. "Mitä me nyt tehdään? Hei me leivotaan! Saadaako heti syödä sitten sitä?" Ei olleet pöksyissä pysyä, kun sanoin, että syödään ensin aamupala ja sitten aamupiirissä kerron miksi tänään leivotaan ;)

Kyllä meni aamupalat tänään nopeasti masuun ja porukka oli valmiina aamupiirimatolla tuossa tuokiossa, hih!
Sitten alettiin juttelemaan siitä, miksi tänään leivotaan. Keskimmäinen pojistani oli huomannut kalenterista, että tänään on liputuspäivä eli joku juhlapäivä...Sitten kerroin, että on runebergin päivä ja juteltiin siitä, kuka henkilö kyseessä oli.

Ja sitten se paras osuus: RUNEBERGIN TORTUT! Niitä täytyy tietysti tänään leipoa ja tietysti sitten syödä välipalalla! Ninnpä sitten vaan hommiin:

 



 Koska ryhmästämme löytyy niin maidotonta, hyla, kuin gluteenitontakin lasta, niin päätin kokeilla reseptiä, joka kävisi kaikille. Tällä reseptillä nämä tortut tehtiin:





200g voita
2 dl intiaanisokeria
2 munaa
2dl gluteenitonta karkeaa jauhoseosta
1dl hirssihiutaleita
1 dl mantelijauhetta
 2tl kardemummaa
 1tl soodaa
 2dl soijakermaa

Paistettiin muffinivuoissa 200c 17 min.

Maistoin yhdestä valmiista palan, ja oli todella hyviä ja juuri runebergin tortun makuisia, jes!



Jokainen pääsi laittamaan pariin vuokaan taikinaa :)

Vadelmahilloa sen olla pitää!

Ja tomusokerikuorrutetta hillon ympärille...tai siis jonnekkin päin muffaria ;)
Nämä nyt sitten odottavat syöjiä tuolla välipalalle unien jälkeen, slurps!

Ei kommentteja: