Elokuussa tarkoituksena on tutustua ja ryhmäytyä.
Aamumme alkaa aina laululla:
"onko NIMI täällä?" (Minä laulan lapselle)
"on NIMI täällä!" (lapsi vastaa ku oppii itse vastaamaan)
Täman laulun avulla oppii nopeasti kaverien nimet, pääsee itse laulamaan oman paikalla olonsa ja on hauska myös huomata jos joku ei ole paikalla. Silloin lapset aina laulelee yhdessä: "ei oo NIMI täällä!" Kun aika kuluu, voidaan lauluun myös liittää ajatus pojista ja tytöistä, "onko pojat/tytöt täällä?"
Otamme myös vanhan tutun ja hyväksi havaitun laulun taas mukaan ohjelmistoon:
"mitä tehdään, mitä tehdään pikkuinen__nimi__ " x2
Taputellaan, taputellaan, pikkuinen_nimi_ x2 (Lapsi saa päättää mitätehdään)
Laulun avulla jokaisen lapsen nimi tulee tutuksi ja jokainen pääsee olemaan ryhmän keskipiste omalla vuorollaan. Lisäksi lapset pääsevät käyttämään mielikuvitustaan, mitä hänen vuorollaan voitaisiin tehdä :)
Löysin kesän aikana myös ihan uuden ja mukavan soitinlaulun, jossa opitaan myös samalla lasten nimiä. jokainen lapsi pääseen myös soittamaan omalla vuorollaan valitsemallaan soittimella soolon. Laulussa on myös helppo rytmi ja mukavasti tauko- ja soitto-osioita, joissa pääsee harjoitelemaan kumpaakin vuorotellen. Laulu löytyy Kirkkomuskari cd:ltä nimellä tahdotko soittaa:
Tahdotko soittaa sä orkesterissa?
Soittajat siinä on maailman parhaita!
Yhdessä soitamme kaikki näin,
rytmimme on aina oikein päin!
_Nimi_ saa soittaa nyt orkesterissa,
Kuuntele kuinka hän soittaa soolonsa:
Yhdessä soitamme kaikki näin,
rytmimme on aina oikein päin!
Laulu on sen verran haastava, että pienempiä autan soolosäkeistössä, soitamme yhdessä soitinta, isommat osaavat itse soittaa aina kun näkevät antamani merkin.
Elokuussa odotan myös innolla lasten omia suosikkeja laulettavaksi, tällä hetkellä pinnalla on ainakin hämä- hämähäkki, pikkuiset (+tavalliset ja isot) kulakalat. Yksi suuri suosikki on lapsille uusi mutta kovin mieluinen
"Kärpänen lensi kehon osa päälle, kehon osa päälle, kehon osa päälle,
kärpänen stui kehon osa päälle ja sitten se lensi...zzzzzzzzzzzzzz...."
Laulussa joka säkeistössä vaihtuu kehon osan nimi johon kärpänen laitetaan (sormen pää). Kun säkeistö on laulettu, kärpänen lähtee lentoon ja lapsi voi valita minkä kehon osan päälle kärpänen sitten lentää. Näin lapset oppivat samalla nimeämään kehon osia ja laulu on hassun hauska! Viimeisessä säkeistössä lauletaan lopuksi "sitten se lensi POIS!"
Lorujen osalta löysin kirpputorilta tehdasvalmisteisen lorupussin ja sitä ajattelin nyt käyttää ryhmässä tämän kuun ajan. Tässä pussissa on loruja sekaisin monesta eri aihepiiristä.
1 kommentti:
olipas hauska lopetus kärpäslauluun myös tuo! Taidanpa tehdä lapsille joku kerta yllärin ja nielaista kärpäsen ;) Meillä tuossa pois- kohdassa heitetään kärpänen kuvitteellisesti ikkunasta ulos :) Kiitos Linda!
Lähetä kommentti