tiistai 13. elokuuta 2013

Pallojumppa pihalla

Lupasin ryhdistäytyä näissä jumppien kuvaamisissa ja laitella niitä vähän tänne itselleni ylös ja teille kolleegoille ideaväläyksiksi omia jumppia suunnitellessa.

Tänään lähdettiin hiekkakentällä ulkoilemaan. Jumpan aiheena oli tällä kertaa pallo.

Jumppa alkoi lämmittelyllä. Lämmittelyksi lauloimme/toimimme laulun mukaan
"ilo meillä irti on on on, pallo kun pomppii pom, pom, pom" x2 Pomppimisen kohtaan vaihdoimme pyörii, kierii ym. liikuntamuotoja ja niin kauan laulettiin/liikuttiin että kaikille tuli lämmin.

Iiiiiiso pallo!
Laulun jälkeen teimme piirin ja piiristämme tulikin pallo. Menimme aluksi ihan lähekkäin toisiamme ja olimme ihan tyhjä pallo. Aloimme puhaltamaan ja samlla piirimme kasvoi suuuuuuureksi palloksi, niin suureksi kuin piirissä vain pystyi olemaan! Sitten aloimme suhisemaan ilman pois lähdön merkiksi ja taas pallo pieneni ihan rusinaksi! Pallo meni monta kertaa isoksi ja pieneksi vuorotellen. Lopuksi kun sanoin POKS, pallo muka puhkesi ja päästimme toisistamme irti ja "kaaduimme" maahan :)Tämä oli lapsisita ihan mielettömän kiva leikki :)

Sitten tehtiin parit. Isommat pojat olivat keskenään parit ja pikkuiset olivat pareina avustuksellani.
Pareille annettiin pallo ja sitä lähetettiin toiselle kaverille eri tyylein; vierittämällä, potkimalla, heittämällä alakautta, heittämällä yläkautta ym. Pienemmät lähinnä vierittivät ja potkivat, siinä oli jo kerrakseen harjoiteltavaa ;)
Potku kaverille päin!
"Ota kiinni, täältä tulee!"
Tämän jälkeen otimme esiin tunnelin. Sinne piti ensin heittää pallo tunnelin läpi ja mennä sitten itse perässä :) Hauskaa oli! Välillä pienillä jäi pallo tunneliin jumiin ja siinä olikin pienillä ihmettelemistä kuinka pääsevät tunnelin läpi ;)
"Tuutko sä sieltä?"

Me tunnelina :)Kun päästiin tunneliaiheeseen, niin kysyin kuinka meistä ihmisistäkin saisi tehtyä tunnelin? Hienoja ideoita tuli pari ja lopulta päädyttiin seisomaan jonoon jalat haara asennossa; hieno tunneli! tämän jälkeen heitin tunneliin pallon ja sekös hauskaa oli! Tunneli ei kauaa pysynyt paikallan pienten lähtiessä innostuneena juoksemaan pallon perään, mutta tästä on hyvä lähteä muihin jumppiin kehittämään tunneli-ideaa eteenpäin.

Viimein lapset pääsivät kokoeilemaan isoa uutta palloa ja heitimmekin sitä vuorotellen vanteen läpi. Vannetta pidettiin välillä maassa, välillä korkealla ilmassa ja isommat innostuivat pitämään vannetta aina toisilleenkin :)

"olipa iso pallo, hyvä että sain maasta nostettua!"


Hienosti lentää isokin pallo isommilta pojilta!Lopuksi laulettiin jumpan loppalaulu ja lähdettiin nälkäisinä syömään!

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Ihana blogi sinulla. Aloitan yksityisenä perhepäivähoitajana ja sain monen monta hauskaa ideaa. Kiitos ��

Aurinkotäti- kirjoitti...

Kiitos! Onnea perhepäivähoitajana aloitukseen, olet löytänyt mukavan ammatin! Laita ihmeessä oma blogisikin pystyyn niin on taas yksi paikka, josta ammentaa tarvittaessa ideoita :)