perjantai 23. elokuuta 2013

Marjaterki metsään ja paljon muutakin...

Jostain syystä viime viikon blogikirjoitukseni ei ollutkaan tullut kaikkien nähtäville, vaan se oli jäänyt luonnokseksi. Huomasin asian vasta eilen illalla ja julkaisin tekstin silloin. Käykäähän siis katsomassa myös viime viikon kuulumiset edellisestä tekstistä :)

Tällä viikolla laajennettiin taas reviiriämme lähtemällä tutustumaan lähimetsäämme ja keräämään samalla luonnosta marjoja. Uusi paikka herätti lapsissa heti tutkimusinnon; pääsimme tutkimaan muurahaisia, hämähäkkejä ja kaikenlaista kivaa suurennuslasien kanssa. Kepit herättivät heti myös lasten innostuksen leikkeihin ja marjojen poimintakin oli lpasisrta todella hauskaa. Laitoin kannon nokkaan rasia, johon marjoja sai aina viedä kun niitä oli kädessä tarpeeksi. Aloin lopulta ihmettelemään, miksi rasia ei täyty, sillä lapset kävivät todella ahkerasti sinne marjoja viemässä. Aloin seuraamaan sivummalta tilannetta ja sain syyn selville: Ryhmän pikkumieskin kävi aina välillä rasialla, mutta ei viennytkään poimimiaan marjoja rasiaan vaan laittoi ne kannon luon suuhunsa ja kävi hakemassa vielä rasiasta aina lisää syötävää. Sitten hän lähti taas tyytyväisenä etsimään lisää marjoja ;) Kyllä pääsi naurut kun huomasin tilanteen!
Tarkkana kuin porkkana, mitä metsästä löytyykään!


"Puolukoita, mustikoita, nam nam!"


"Täytyy vähän kalastaa, että saa marjojen kanssa muutakin syötävää"  ;)

Täälläkö on metsätontun koti?


Emäntä rakentaa majaa kun isännät ei meinaa saada valmista ;)


Metsäretki onnitstui todella kivasti ja vaikka marjojakin oli kivasti syöty, maistui kaikille mös hyvin eväät. Syömisen jälkeen lekittiin vielä majassa ja lopulta lähdettiin hoitopaikaan syömään ihan oikeaa ruokaakin.


Ilmat on onneksi suosineet tällä viikolla meitä ja on päästy kivasti ulkoilemaan. Ollaan käyty leikkikentillä ja leikitty myös omassa pihassa metsän lisäksi.
"Kyllä on tämä leikkimökki kiva paikka!"

"Tilasin just tästä ravitolasta kakkupalan!"
"Kato mitä mä piirsin taululle!"
"Kop kop, onko ravintola jo auennut?"


Tällä viikolla käynnistyivät myös kerhot ja olemmekin käyneet myös tänään perhekerhoilemassa. Lisäksi askarreltiin omat aluset ruokapöytään liimaamalla, leimaamalla ja laminoimalla maalikaupan lahjoittamia ohuita pahvipalasia.

 Valmiita pöytätabletteja


Bussiauto leikki oli tänään aamun paras leikki!Ikävä kyllä myös syksyn ensimmäiset kuumetaudit ovat löytäneet ryhmämme ja aloitamme sairastamiskauden...toivottavasti taudit eivät käy jokaista lasta läpi ja olisivat nopeasti katoavaa sorttia.

Käsipesun tärkeys siis taas sairauksien myötä korostuu, tosin olen jo saanut osalta lapsista palautetta, että taasko pitää muka pestä kädet, meillä pestään kuulemma ihan liikaa käsiä ;) Onhan tuo totta, että päivän aikana lapsi pesee meillä lähes 10 kertaa kädet hoitopäivän aikana, kun niitä pestään aina vessakäynnin jälkeen, ennen ja jälkeen ruoan ja ulkoa tulon jälkeen. Sitten jos vielä askarrellaan/maalataan/muovaillaan ja pestään silloinkin niin onhan siinä...aika hurja määrä kun tänään oikein aloin laskemaan, mutta pysyypä pöpöt poissa :)2 kommenttia:

Annu kirjoitti...

Ihania kuvia, meillä käytetään suurennuslasia aivan samoin kuin teilläkin - nenä kiinni.

Aurinkotäti- kirjoitti...

Kiitos, kuvat onnistuvat välillä kivasti, joskus tuntuu että kaikki on liikkuneita ja hämäriä...pitäisi vissiin käydä joku kuvauskurssi niin tietäisi mistä se sitten johtuu...
Juu tuo pinten tyyli käyttää suurennuslasia on maailman suloisin <3