perjantai 8. marraskuuta 2013

Isänpäivää ja muuta puuhaa

Nyt ryhmän lasten isät ei sitten katso tätä postausta ennen juhlia! Eli simmut kiinni!

Alkuviikon käytimme isänpäivälahjojen tekoon.Tänä vuonna teimme lasten kanssa palapelit, joihin painoimme lasten käden jäljen.


Palapeleille teimme lahjarasiat muovipullon pohjista, jotka lapset saivat päällytää silkkipaperilla, joka kiinnitettiin pintaan liima-vesi seoksella.


Rikoimme palapelin paloiksi ja laitoimme palat toiseen pullonpohja
puoliskoon.


Toinen puolisko päälle ja narulla kiinni ja näin paketit olivat valmiit :)
Kortit toteutimme tänä vuonna solerimaalaus tekniikalla. Ensin siin laveerasimme paperin pinnan sokeri-vasi seoksella ja päälle maalasimme peiteväreillä. Väri leviää kivasti sokerin ansiosta ja pintä jää kiiltäväksi.Keskiviikkona olimme muskarissa ja treenasimme siellä jouluesiintymisen lauluja. Torstaina veimme kerholaisen kerhoon ja menimme itse kirjastoon satutunnille. Satutunnilla luettiin satuja nallekarhuista ja yhdestä lampaastakin :)

Perjantaina päästiin pitkästä aikaan isoon saliin jumpalle, Jee!
Tällä kertaa kannustuspiirin jälkeen ympyrän sisälle oli laitettu lattiamuotoja ja paljon erilaisia "aarteita". Kun lapsille annettiin lupa, he saivat nopeasti hakea lattiamuodon johonkin kohtaan lattiaa ja lähtä yksi tellen keräämään siihen aarteita ringin keskeltä. Kun kaikki aarteet olivat loppuneet, laskettiin kuinka monta aarretta kukin sai. Sitten sama toisin päin, eli aarteet vietiin yksi kerrallaan keskelle takaisin.


Sitten leikittiin äänillä. Kun marakassi soi hiljaa, liikuttiin tilassa hitaasti, kun ääni koveni juostiin! Ja kun pilliin vihellettiin, piti mennä jonnekkin korkealle! 
Lopuksi oli kolme eri pistettä, jossa kierrettiin sen mukaan missä oli tilaa. Yhdessä pisteessä puolapuihin oli kiinitetty renkaita ja niiden läpi piti mennä ylä- tai ala kautta, jolloin piti osata liikkua puolapuilla myös sivusuunnassa.

Toisella pisteellä puolapuihin oli viritetty punainen lanka eri korkeuksiin kulkemaan. Lapsen piti kulkea puolapuissa sivusuunnassa yhtä korkealla kuin narukin.Kolmannella pisteellä kiivettiin vinoa penkkiä pitkin ylös ja laskettiin mäkeä alas :)
Niin on taas viikko paketissa, ensi viikolla uudet kujeet. Onnea kaikille iseille!

Ei kommentteja: