perjantai 1. marraskuuta 2013

Nallepäivä ja Halloweeniä lapsekkaalla otteella

Maanantaina vietimme nallepäivää.Aamulla sain tiedon, että osa hoitilapsista oli sairaastunut, joten pienellä porukalla oltiin. Nallepäiväivaksi jokainen sai tuoda kotoa oman nallen esiteltäväksi muille ja tällä kertaa kummallakin lapsella oli kaksikin nallea :) Nallet esiteltiin, niille laulettiin nallelauluja ja samalla mietimme, minkä nimisiä nalleja me tunnemme? Rasmusnalle, nalle puh, nalle luppakorva, halinallet ym ym...Yksi asia jäi kyllä auki, onko nalle vain nalle, vai onko se karhu?Yhden lapsen mielestä karhu ja nalle ovat eri asia, kun minä taas juttelin nallekarhuista ;) Lopuksi kaivoin esille nallejen suurimman herkun....HUNAJAPURKIN! Tarjosimme maistiaiset nalleille ja sitten maistoimme hunajaa itsekkin; toiset pitivät hunajasta, toiset eivät, mutta nallet kyllä pitivät!
Nallepäivän kunniaksi pääsimme myös askartelemaan nallet. Olin leikannut pahvista nallesabluunat lapsille ja he saivat piirtää, liimata ym. keinoin luoda itselleen oman näköisen nallen. Nallepäiväna tietysti myös luettiin nallesatu, tällä kertaa uudesta vieraasta Aksu nimisestä nallesta (aksu tahtoo auttaa). Näin tutustuimme taas yhteen uuteen nalleen :)


Tässä on kuulemma Eipäs ja Juupas nallet Touhulan satujen mukaan

Näistä toinen tunnustautuu nalle puhiksi, toisen nimi jää vielä mysteeriksi

Nallet tallustaa- laulun leikki osio

Nami nami hunajaa!!!!

nallet saivat villapaidat päällensä :)


Perhesyistä olin poissa tiistain ja keskiviikon töistä ja palasin sitten taas Torstaina työmaalle. Tämähän tarkoitti tieysti sitä, että meidän oli alettava valmistelemaan perjantaisia Halloweenjuhlia varten! Oli kaikenlaisia virittelyjä, salaperäisen oloista touhua, ripinää ja rapinaa ja lapset saivat myös hieman tehtäviä/ apulaishommia ;) Ikävä kyllä puolet porukasta oli yhä sairaana, mutta ei se toimintaa haitannut. Lapset saivat painaa kädenjälkiensä avulla meille hämähäkkejä rekvisiitäksi seuraavan päivän juhlia varten :)
Suloiset hämppiksetTasajalkahypyillä kurpitsojen päältä
Perjantaina saimme kylään yksityiset perhepäivähoitajat ja pukeuduimme erilaisiin halloweenasuihin. Olin luonut tilaan toiminnalisen halloweenradan, jotakierrettiin n. puolisen tuontia lapsien kanssa.
Narussa roikkuvia kummituksia ja lepakoita piti kerätä hyppäämällä


rotkon pystyi ylitys hernepussit apuna


Appelsiinin heittoa koriin
Haamukin läpäisi rotkon!
Musta tunneli oli jännä paikka, mutta kaikki uskalsivat!
"oonks tarpeeksi pelottava ;)"
 Kun rataa oli kierretty tarpeeksi, siirryimme ison hämähäkkiverkon luo ja päätimme mennä sen läpi osumatta siihen. Tämä onnistui kaikilta hienosti! Kun olimme kaikki verkon toisella puolella, löysimme sieltä viestin jossa sanottiin seuraavaa: " Olette suorittaneet Halloweenradan haamumaisen hyvin läpi ja siitä hyvästä pääsette seuraamaan hassuakin hassumpaa aavenäytelmää! Astukaa naytelmähuoneeseen ja nauttikaa!"
Niinpä siirryimme viereiseen huoneeseen ja siellä esitin lapsille hauskan näytelmän aaveperheestä, jossa lapset syövät eri värisiä asioita ilman lupaa ja muuttuvat kukin eri värisiksi. Lopulta tilanne pelastuu äitiaaveen juottaessa lapsilleen ison määrän maitoa ja
 näin kaikki lapsiaaveet muuttuvat uudestaan valkoisiksi :)Aaveet tarjosivat lapsille haamupipareita ja hämähäkkimuffineita sekä mustaa mehua. He olivat kiinnostuneita näkemään, muuttuvatko lapset mustiksi ja valkoisiksi, mutta eivät muuttuneet, hih!

Todella hauskat halloweenjuhlat olivat lopulta ohi, nyyh!Niin hauskaa meillä oli! Ensi vuonna uudestaan, vielä nautitaan noista ihanista halloweenvaloista ja tuo iso verkko on kyllä ihan lasten suosikki!
Ei kommentteja: