perjantai 31. tammikuuta 2014

Jumppaa eläinten jälkimerkkien johdattelemana

Tämän viikon aiheena on olleet talviset eläimet ja niiden jäljet. Niinpä päätin liittää myös jumppamme jollain tavalla teemaan. Toteutus tapahtui niin, että tein nopan, jossa jokaisella sivulla oli jonkun eläimen jälkikuva. Sama jälkikuva piti löytää hoitopaikan sisältä ja sen luona oli aina jokin liikunnallinen tehtävä. Jokainen sai aina vuorollaan heittää noppaa ja yhdessä ryhmänä lähdimme etsimään jälkeä ja suorittamaan tehtäviä.

Oravarastilla piti ylittää kehon keskiviiva kuvan mukaisesti; vasen käsi koskee oikean puolen jalkaa ja toisinpäin :)
Ei ole ihan helppoa ja pienillä meni kyllä katselemiseksi ja naureskeluksi kun minä näytin mallia ja yritin ohjeistaa isompia ;)
Sitten heittämään taas noppa ja mihinkäs sitten mennään?
Pupunjälkirastilla olkikin ylitys/alitus rata pomppien. Rata alkoi tasajalkahypyillä merkkien kohdilla, sitten ylitettiin pari rakentamaani estettä ja alitettiin tuolitunneli. Tästä tuli porukan suosikkirasti :) 
Ketunjälkirastilla piti tehdä kehon asennot kuvasarjan mukaisesti. Näytin mallia ja lapset kokeilivat tehdä perässä.


 Linnunjälkirastilla kuljetettiin palloa eri kehon osilla, tämä onnistui hienosti ja pienetkin innostuivat erityisesti leuan alla ja jalkojen välissä kuljettamisesta.
Hevosenkenkärastilla käveltiin maton reunoja pitkin eri tavoin; varpaillaan, kantapäillä ja ulkosyrjillä.

Hirvenjäkirastilla piti saada keho kuvanmuikaiseen vene asentoon ja keikkua siinä ja tämän jälkeen vaihdettiinkin vastakkaiseen asentoon eli karhukävelyyn.


Näin jumpattiin tällä viikolla ja hauskaa oli taas kerran. Pienetkin innostuivat lopulta vaikka aluksi hieman mietteliäänä touhuja seurasivat. Mitä isot edellä niin pienet perässä ;)
3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Löysin hiljattain blogisi ja on kiva lukea mitä kaikkea teette arkisin lasten kanssa :) (olen itsekin PPH).
Monia vinkkejäkin olen saanut! Kiitos kun jaksat kirjoitella kaikkien iloksi!

Aurinkotäti- kirjoitti...

Iso kiitos kommentistasi. Olen usein miettinyt teenkö tätä blogia liian tarkalla otteella....itse kaipaisin samantyyppisiä blogeja, joista voisin saada myös muita ideoitakin kuin askarteluja, mutta ymmärrän että tämän tyyppisen blogin kirjoittaminen vaatii aina hiukan enemmän aikaa kuin pelkkä askartelujen päivittäminen. Olen saanut positivista palautetta tavastani kertoa viikon sisällöistä, joten taidan jatkaa yhä samaan malliin :)

Anonyymi kirjoitti...

Ihanaa jos jaksat jatkaa!
Nostan hattua korkealle, koska en ymmärrä missä välissä ehdit kaiken tekemään ;).
Itselle mukavaa vaihtelua arkeen tuo se, että teemme (minä + pari muuta hoitajaa) yhteistyötä läheisen päiväkodin kanssa = Saamme osallistua päiväkodin tapahtumiin ja välillä me järjestämme päiväkodin lapsille jotain, esim. ystävänpäivänä menemme pitämään lauluhetken päiväkodin lapsille :).
Mukavaa kevään odotusta sinulle ja ryhmällesi! :)