torstai 16. tammikuuta 2014

Vihdoin lunta!

Tällä viikolla saimme viimein lumen maahan ja kunnon pakkasetkin seuraksemme. Lunta ei ole paljoa, mutta juuri sen verran kuitenkin, että ulkoiluissa on päästy nurmipohjaisessa mäessä jo laskemaan liukureilla ja pulkilla. Pyöräteillä pulkat eivät viellä oikein kuitenkaan kulje.
Viikko alkoi kuuntelemalla pieni tarina lumihiutalleen ja siilin keskustelusta. Tarinan aikana opittiin monta hyvää asiaa lumesta, sen antamasta suojasta ja yleensäkin lumen tärkeydestä talvisin.


Tällä viikolla on leikitty kovasti myös aiheeseen liittyvää karhu nukkuu leikkiä ja askartelimme samaan aiheeseen lumimaisemat, jossa karhu nukkuu talvipesässä. Askarteussa maalattiin ja käytettiin kuusen kohdalla myös painotekniikkaa. Työn tarkoituksena oli ottaa mallia omatekemästäni työstä ja ohjeita kuuntelemalla saada aikaseksi  samanlainen työ kuin malli oli. Tarkastelimme mallituyötä ensin yhdessä, huomasimme, että maa ei ollutkaan suora, siinä oli kumpare, jonka sisässä karhu nukkuu, hiutaleet ovat pieniä, eivät isoja möykkyjä ym....


Tässä mallityö.....

ja tässä hienot jäljennökset!


Painamistekniikkaa oli myös hauska kokeilla työn sekaan.


Tällä viikolla pidin myös lumijumpan ryhmälleni, siitä on tehty oma postaus, jotta se olisi kollegoiden helpompi tulevaisuudessakin löytää blogin kirjoitusten seasta, käykäähän siis katsomassa edellinen postaus jos kiinnostaa :) Myös muskari oli perinteisesti keskiviikkona.
Ulkona on laskettu mäkeä, jäädytetty timantteja leikkeihin ja isot pojat ovat hamstranneet jäälohkareita maaansa aartiksi. Myös  kotimetsään on nyt taas päästy kun se on jäätynyt, se lainehti vielä viikko takaperin niin märkänä, ettei sinne viitsinyt mennä kaatuilemaan.
Tämä viikko loppuikin hoitopäivien osalta tähän ja vietämme kaikki pitkän viikonlopun. Pää täynnä uusia ideoita jatkan tulevien viikkojen tarkemman ohjelman suunnittelua näinä vapaapäivinä ja ensi viikolla taas jatketaan! Toivottavasti saadaan vähän luntakin niin päästään toteuttamaankin niitä suunnitelmia ;)

Ei kommentteja: