torstai 16. tammikuuta 2014

Lumijumppaa

Tällä viikolla päätin ottaa taas itseäni niskasta kiinni ja laittaa tänne blogiin ihan oman postauksen jumpasta kun niitä on kovasti toivottu. Tällä kertaa aiheena oli viikon teeman mukaisesti lumi.

Ensin herättelimme kehomme rauhallisesti; silittelimme kehoa eri puolilta, jonka jälkeen aloimme taputelemaan samoja kohtia. Näin keho alkoi heräämään talvihorroksestaan ja aloimme testaamaan kuinka kädet ja jalat toimivat herättyäään. Teimme ensin jaloilla askelsarjoja, joissa astuimme tyyliin: sivulle viereen ristiin ja takaisin ja lisäksi käsittelitä ylös ja alas saa harjoiteltua tässä hyvin. Näin päästiin treenaamaa myös kehon keskiviivan ylitystä samalla. Sitten samantyyppisiä juttuja käsien kanssa ja alkoikin olemaan kivasti lämmin. Lopuksi vielä heräteltiin ympäriltämmekin kaikki nukkuvat olennot tömistelemällä jalkoja lattiaan oikein kovaa ja taputtamalla käsiä ilmassa! Sitten oltiinkin valmiita talvirasteille!

1. Rastilla tehtävänämme oli olla vieriviä lumipalloja. Tämä tarkoitti käytännössä kuperkeikkojen harjoittelua.

2. Rastilla piti nappailla lumihiutaleita ilmasta varvasseisonnassa ja kurottelemalla korkealle. Tässähän kävi sitten tietysti nin, että varpaat jäätyi ja pitikin kävellä hetki kantapäillä jotta varpaat sulivat taas kurottelemaan hiutaleita.
3. Rastilla saavuimme järven jäälle ja laitoimme jalkoihimme luistimet (hernepussit). Piti luistella eteenpäin ilman että luistimet tippuivat jalasta tai olisi kaatunut. Hauskaa hommaa :) Mutta sitten muutuimmekin luistelevksi jääkarhuiksi ja se ei ollutkaan enään yhtään helppoa, sillä luistimet tuli myös karhuasennossa käsiin, huh!
4. Rastilla pääsimme lumitunneliin. Tehtävänämme oli tehdä itsestämme eri tavoin tunneli ja jokaisen piti päästä siitä läpi vuorollaan. Lapset keksivät kolme eri tunnelivaihtoehtoa omasta kehostaan, toiset olivat vaikeampia ja toiset helpompia.


5. Rasti olikin jakautunut kahteen osaan. Toisessa osassa piti heittää lumipalloja alakautta koriin ja toisessa osassa lumipalloja heitettiinkin ylä kautta renkaan läpi. Hienoja heittoja ja hyvää treeniä tulevia lumisotia silmällä pitäen ;)

Lopuksi lapset saivat valita mieluisimmat rastit ja käydä niitä vielä läpi omaan tahtiin.
Ei kommentteja: